Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ

Birleşmiş Milletlerin 1999 yılında alınan karar ile her yıl 25 Kasım tarihini ?Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü? ilan ettiğini hatırlatan Saadet Partisi Terme Kadın Kolları Başkanı Hanife Dürümlü, kadına yönelik uygulanan şiddeti k

Birleşmiş Milletlerin 1999 yılında alınan karar ile her yıl 25 Kasım tarihini ?Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü? ilan ettiğini hatırlatan
Saadet Partisi Terme Kadın Kolları Başkanı Hanife Dürümlü, kadına yönelik uygulanan şiddeti kınadıklarını belirterek gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.
Dürümlü, ?İnsanlık tarihi incelendiğinde fiziki güç ve kuvvete sahip olanların diğer canlıların üzerinde tahakküm uygulamayı kendilerine hak sebebi saydığını görüyoruz. Bu kuvveti üstün tutan medeniyetlerin zihniyetidir.
Kadına şiddeti hak sayanlar, töre cinayetleri, çocuk yaştaki gelinler, memleketimizin derin yaralarıdır. Devlet şiddetin önüne geçebilmek için ?Panik butonu, Konuk evleri, Alo 183 hayat kurtarır? projeleri ile tedbir almaya çalışıyor.
Geldiğimiz nokta gösteriyor ki alınan kararlar bir işe yaramamakta şiddet artmaktadır. Çözüm; Batının bize taktığı zihniyet prangalarını çözmektir.
Efendimiz veda hutbesinde ?Ey insanlar kadınların haklarına riayet ediniz. Sizin hayırlınız ailesine ve eşine en hayırlı olanınızdır.? diye emretmiştir.
Ayrıca medya sektöründe kadının bir ?Meta? olarak kullanılmasını da en büyük istismar olarak görüyoruz. Herkes bilmektedir ki bugün öldürülen 20 binden fazla müslüman kadın tecavüze uğramıştır. Şuanda da aynı kaderi paylaşan kadın sayısı 15 bindir.
Irakta, Suriye de çocuklarından ayrılan göçe maruz kalan işkence gören tecavüze uğrayan Arakanlı, Filistinli, Doğu Türkistanlı, Kuzey Afrikalı, Orta Doğulu, Myammar´da kadınlar günde bin kere ölmektedir.
Saadet Partisi Terme Kadın Kolları olarak milyonlarca kadının uğradığı zulüm ve cinayetlere sessiz kalan, gözlerini kapayan Birleşmiş Milletlerin bu iki yüzlülüğünü kınıyor. Dünya ve Müslüman kamuoyuna şikayet ediyoruz.?dedi.