Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

KADIN ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA TÖRENİ

KADIN ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA TÖRENİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan `Kadın Çiftçi Eğitimi` işbirliği protokolü ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınlara yönelik; tarımsal kon

Program; İlçemiz Hüseyinmescit Mahallesi Karaboğaz Mevkii, Kozluk Mahallesi, Oğuzlu Mahallesi, Gölyazı Mahallesi Balkanlı Mevkii ve Sivaslılar Mahallesinde 02 Mart - 27 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Eğitimler sonucunda toplam 143 çiftçi kadın bilgilendirildi. `Kadın Sağlığı` konusunda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliğinde bulunulmuş olup, sağlık eğitimini görevli personeller tarafından verildi. Yapılmış olan eğitimlerden önce kadınların kooperatifçilik ve girişimcilik konusunda bilinçlendirilmesinin sağlanması için girişimci ruha sahip 10 kadın çiftçi ile birlikte 3 günlük Amasya/Merzifon `Çalışkan Arılar Kadın Kooperatifi`ne` ve `Aksaray/Güzelyurt Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi`ne` geziler düzenlendi. Gezi masrafları da imzalanan protokol kapsamında İlçemiz Ziraat Odası tarafından karşılandı.
Sivaslılar Mahallesi`nde de toplam 46 çiftçi kadına eğitim verilmiş olup, sertifikaları 7 Nisan 2015 tarihinde Sivaslılar Mahallesi Kültür Merkezi ve Cem Evinin toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Programa Terme Kaymakamı İlyas Gün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, Orman İşletme Şefi Musa Kalkan, Terme Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ayhan Yetgin, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Erikli, Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yapılan konuşmalar ve sertifika törenin ardından program, Terme Ziraat Odası ve kadın çiftçilerimizin hazırlamış olduğu ikramlarla sona erdi.