Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadının yeri çok önemli

Kadının yeri çok önemli

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, toplum ve aile hayatında kadının yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir? dedi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemlidir” dedi. 
 
HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Vali Aksoy, “Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekir. Toplum ve aile hayatımızda kadının yeri çok önemlidir. Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendiren kadındır. Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir” diye konuştu.
 
MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ 
“İlimiz, kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta Valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte birçok çalışma yapan kenttir” bilgisini veren Vali Aksoy şunları kaydetti: “Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için ilimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 06 Aralık 2012 tarihinde ‘Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ kurulmuştur. Ayrıca, 10 Ocak 2014 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın hazırladığı `Gönül Elçileri` projesinin alt bileşeni olan `Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi` ile örgün eğitim yaşını geçirmiş olan ve okula devam etmemiş olan kadınlarımızın mesleki eğitim almalarını hedefleyen bir çalışma ilimizde başlatılmıştır. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.”