Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL TİYATRO

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL TİYATRO

8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle, Terme Kent Konseyi Kadın Meclisi organizesi ile tiyatro oyunu sahnelendi.

Terme´de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Terme Belediyesi ve Terme Kent Konseyi Kadın Meclisi organizesi ile tiyatro oyunu sergilendi.
Terme Belediyesi Kültür merkezinde yapılan etkinliğe Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Amazon Tiyatrosu yazar ve yönetmeni Nermin Yılmaz´ın yazıp yönettiği ´iki Kadın Bir Döşek´ adlı oyun, çocuğu olmayan bir kadının kocasından, ailesinden ve çevresinden gördüğü baskıyı ve şiddeti dramatik bir şekilde anlatıyor.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Aydın tiyatro oyunundan önce yaptığı konuşmada ?Kadınlar en büyük dertlerin dertlisi en büyük mutlulukların ise ardındaki kahramanıdır. Kadının gerek aile içinde gerek sosyal hayatta yeri hala o kadar belirsiz ve sorunlu ki bütün bu sorunlara dikkat çekmek ve iyileştirmek için 8 Mart´a ve o gün çerçevesinde yapılan etkinlik ve çalışmalara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Dünya Kadınlar gününüzü kutlarım? diye konuştu.

İLK ÖĞRETMEN
Kadınların özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumu şekillendiren en önemli varlık olduğunu dile getiren Başkan Kul ?Hepimizin, her insanın üzerinde bir kadın emeği var. Hepimizin ilk öğretmeni kadınlarımızdır, annelerimizdir. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, kadınlarımıza ve annelerimize özel bir önem atfedilmiştir. Toplumumuzda kadınlarımız aile hayatında, toplumsal ve siyasal hayatta belirleyici bir rol üstlenmiştir. Bu duygular içerisinde kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Terme Belediyesi olarak kadınların sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Kul ?Halkımızın talepleriyle bizler de belediyeciler olarak kadınlarımız için yeni projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. İlçemizdeki bayanların boş zamanlarını birlik ve beraberlik içerisinde geçirebilecekleri Terme Hanımlar Lokali´nin yapımını tamamladık. Yaklaşık 300 metrekare alana sahip lokalde artık hanımlarımız boş zamanlarını değerlendirebilecekler. Terme´de aşkla, sevdayla proje üretiyoruz. İnşallah Terme´nin geleceğine hep birlikte imza atacağız? diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ÇİÇEK
Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, oyundan sonra yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin zaman zaman yapılım toplumun sorunlarının ele alınması gerektiğini belirterek, ?Amazon Tiyatrosu Terme için büyük bir şans. Çok mükemmel bir oyun sahnelediniz. Devamını bekliyoruz.? dedi.
Emniyet Müdürü Tanrıkulu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Aydın´a, oyunun yazar ve yönetmeni Nermin Yılmaz´a ve tüm oyunculara çiçek vererek tebrik etti.
Oyun 8 Mart Çarşamba akşamı Atakum Kültür Merkezinde sahnelendi. Seyircilerden tam not alan oyunun ileriki günlerde tekrar oynanması talebinde bulunuldu.