Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAHVERENGİ KOKARCA EĞİTİMLERİNE OKULLARDA DA DEVAM EDİLİYOR

KAHVERENGİ KOKARCA EĞİTİMLERİNE OKULLARDA DA DEVAM EDİLİYOR

Kahverengi kokarca hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü rotayı okullara çevirdi.

 Terme’de tarımsal üretim için potansiyel bir tehdit haline gelen Kahverengi kokarca hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü rotayı okullara çevirdi. 
Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' inde idareci, öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle dolan salonda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince Kahverengi kokarcanın biyolojisi, zararları ve mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 
Ziraat Yüksek Mühendisi Hürriyet Taşpınar yaptığı konuşmada: ''Kahverengi kokarcanın önümüzdeki yıl tarımsal üretimdeki zararını en aza indirmenin yolu böceğin popülasyon yoğunluğunu azaltmaktan geçiyor. Bunun için sonbahar ve kış aylarında ev, ahır, depo gibi korunaklı alanlarda kışlaklara çekilen ve pasif durumda olan böceğin toplanıp imha edilmesi çok önemlidir.'' dedi. 
Okullarda eğitime olan ilgiden memnun kaldıklarını belirten Hürriyet Taşpınar, eğitimlerin diğer okullarda da ara vermeden devam edeceğini söyledi.