Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARA KABUS GERİ GELDİ

KARA KABUS GERİ GELDİ

Termeye yapılması planlanan kömürlü santral kabusu yeniden mi hortladı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, resmi internet sayfasında yayınladığı duyuruda ikinci toplantının yapılacağını bildirdi.

Terme´ye yapılmak istenen kömürlü santralle ilgili uzun süre mücadele eden Terme halkı, seçim öncesi alınan ÇED raporunun iptali kararıyla rahat bir nefes almıştı. Ancak seçimlerin hemen ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın, resmi internet sitesinde yayınladığı:
?Samsun ili TERME ilçesi sınırları içerisinde Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan UMUT ENERJİ ÜRETİM SANTRALİ İSKELESİ DERİN DENİZ DEŞARJI VE KÜL/ALÇITAŞI DEPOLAMA ALANLARI projesi ile ilgili 26/06/2015 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecektir. ÇED Raporu İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.?mesajı akıllarda soru işaretleri yarattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Terme Çevre Platformu Dönem sözcüsü Av. Hasan Demir sert açıklamalarda bulunarak ?Uyuyor gibi şer odaklarının tekrar uyanarak cennet şehrimiz Terme üzerine karanlık hedefleri için harekete geçtiğini ve bazı bürokratlarında buna alet olduğunu düşünüyoruz. Biz tüm Termeli ve civardaki çevre dostları ile birlikte bu bölgemizin geleceğe ilişkin tüm hayallerini bitirecek projeye karşı duracağız.
Bunun için hukuki yolların tümü denenecek. Bu yeterli olmazsa çocuklarımızın geleceği için gerekirse bazı cezaları almayı da göze alarak her türlü mücadelemiz devam edecektir.
TİM Avrasya şirketinin paravan şirket olduğunu sermeya yapısının bu projeyi finanse edecek güçte olmadığını ve arkasındaki güçleri biliyoruz. Herkes aklını başına alsın bu halkın öfkesinin karşısında hiçbir güç duramaz. Seçim öncesinde bu zehir yuvasına karşı mücadelede yanımızda olacağını beyan eden milletvekillerimize de sesleniyorum. Bu mücadele de halkın yanında olmazsanız bu halk sizi asla affetmeyecektir. Verilen sözler tutulsun. Terme halkı da zorlu ve yorucu bir mücadeleye hazır olsun, artık herkes rahatına ara verip bu mücadeleye katkı sağlasın? dedi.

HER ŞEY GÖSTERMELİK MİYDİ?
Yönetim kurulu üyesi Cemil Keleş ?Bakanlığın sitesinde yayınlanan mesaj aklımızda bir çok soru işareti uyandırdı. Bizlere 1. ÇED toplantısının yapılmadığı bildirilirken Ankara´da düzenlenen ikinci ÇED toplantı neyin nesi? Bu birinci toplantı yapıldı ve ÇED kabul edildi anlamına mı geliyor? Seçim öncesi alınan ÇED´in iptal edildiği bilgisi vatandaşı sakinleştirmek için miydi? Çünkü seçimlerin hemen ardından yapılan bu toplantıyı manidar buluyoruz. Her şey göstermelik miydi? ?dedi.

TERME´DEN KATILIM OLACAK MI?
Toplantıya Terme´den katılım olup olmayacağının da merak konusu olduğunu ifade eden TERÇEP üyesi Keleş ?Sakın yanılgıya kapılıp da mücadeleyi bıraktığımızı düşünmesinler, bu topraklarda yaşayan bizlersek kararlarımızda önemsenmeli? dedi.