Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KARAASLAN: MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA BAYRAĞIMIZI DAHA DA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ

KARAASLAN: MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA BAYRAĞIMIZI DAHA DA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi´ne katıldı.

?Kadınlarımız Her Devirde Destan Yazmıştır? 

Konuşmasına, evladını beşikte bırakıp henüz 20´li yaşlarındayken cepheye koşan, Rus işgaline karşı direnişin sembolü Erzurum´lu Nene Hatun ve Milli Mücadele´nin kahramanlarından Kara Fatma´nın hayat hikâyesini anlatarak başlayan Karaaslan, ?Evladım anasız büyür ama vatansız asla, diyen Nene Hatun gibi, yüreği vatan sevdasıyla dopdolu, gözü kara Kara Fatma gibi bugün de cesareti ve vatan aşkıyla destan yazan kadınlarımız var. Aradan geçen yüzlerce yıla rağmen söz konusu vatanın bütünlüğü, milletin birliği olunca meydanları boş bırakmayan kadınlarımız var. Bunu 15 Temmuz gecesi de tüm dünyaya gösterdik. Aynaya baktığımızda gördüğümüz yalnızca kendi yüzümüz değil, Nene Hatun´un, Kara Fatma´nın, Şerife Bacı´nın simasını görüyoruz. Onların kararlı ve iman dolu bakışlarını görüyoruz. Kadınlarımız her devirde, cepheler değişmiş olsa da, silahlar, teknolojiler farklılaşmış olsa da destan yazmıştır ve yazmaya devam etmektedir.? diye konuştu.
 
 ?Kadının Siyasetin Tam Merkezinde Olduğu Bir Türkiye?? 
 Karaaslan, ?Kadınların seçimlere az süre kala adının geçtiği, sonra unutulduğu, bir sonraki seçime ötelendiği Türkiye´den; kadının tam da siyasetin merkezine oturduğu, tam da karar alma mekanizmalarında olduğu bir Türkiye´ye geçiş yaptık. Bunu gerçekleştirmemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkısı var. O günlerde kadının siyasette aktif rol almasının önemine inanan, kadının siyaset yapmasının, kapı kapı dolaşarak milletimizle göz göze, diz dize iletişim kurmasının siyaset ve ülkemiz için değerine inanan, inandığından asla vazgeçmeyen liderimizle, kadınlarımız siyasette aktif görevler almaya başladı. Emine Erdoğan hanımefendiyle birlikte, siyasetin ailece yapılabileceğini göstermiş oldu.? diye konuştu.
 
 ?Milli Mücadele Ruhuyla Bayrağımızı Daha Da Yükseğe Taşıyacağız? 
 Karaaslan konuşmasını şöyle sürdürdü; ?2019, 1919´un başladığı bu şehirde, ilk adımın atıldığı, Milli Mücadele´mizin meşalesinin yakıldığı Samsun´da çok daha farklı bir anlama sahiptir. 2019´da, 1919´da verilen Milli Mücadele ruhuyla bayrağımızı daha da yükseğe taşıyacağız. Yüz yıl önce ortaya koyduğumuz, bugün dahi dipdiri olan inancımız ve mücadele ruhumuzla ülkemizi 2019´a bugünkünden çok daha güçlü bir şekilde ulaştıracağız.? 
 
Kongreye Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Orhan Kırcalı ve Hasan Basri Kurt; İl Başkanı Hakan Karaduman, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.