Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KARAASLAN: 10 KASIM, ATATÜRK’Ü İDEALLERİYLE ANMA GÜNÜDÜR

KARAASLAN: 10 KASIM, ATATÜRK’Ü İDEALLERİYLE ANMA GÜNÜDÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 82. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan Milli Mücadele ateşinin ve milletimize tarih boyunca yol gösteren bağımsızlık ruhunun tüm Anadolu’ya yayılmasına öncülük eden, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk devlet adamı ve muzaffer bir komutan olarak tüm insanlığın saygısını kazanmıştır.

1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle birlikte kurduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na doğru ilerlerken, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyor, her alanda ülkemizi Dünya liginde en üst sıralara taşımak için gayretle mücadele veriyoruz.

Milletinden aldığı güçle İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştırarak hem milletimizin hem de dünyanın takdirine mazhar olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, bölgesinde lider ve daha güçlü Türkiye için kararlılıkla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye'yi istikrarlı bir şekilde büyütmeye, sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde milletimizin hak, hukuk ve menfaatlerini korumaya devam ediyoruz. Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyet’imize sahip çıkıyor, gelecek nesillerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

10 Kasım, tarihin akışına yön veren kahraman asker ve büyük devlet adamı Atatürk'ü idealleriyle anma, kurucusu olduğu devletimizi ilelebet yaşatma ve yükseltme kararlılığını en güçlü şekilde gösterme günüdür.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum.”