Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KARAASLAN: CUMHURİYET, MİLLET İRADESİNİN ÜZERİNDE GÜÇ TANIMAMAKTIR

KARAASLAN: CUMHURİYET, MİLLET İRADESİNİN ÜZERİNDE GÜÇ TANIMAMAKTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletimizin bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği, Cumhurun iradesinin tecessüm etmiş hali olan Cumhuriyet’in İlanı’nın 97. yıl dönümünü milletçe gurur, heyecan ve geleceğe dair büyük umutlarla kutluyoruz.

Ülkemizin, dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının da göstergesi olan Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin fedakârlığı ve büyük kahramanlıklarla kurulmuştur. Tarihe altın harflerle yazılan pek çok zaferin sahibi olan milletimiz, tükenmez mücadele azmi ve sarsılmaz inancıyla geçmişten bugüne nice badireyi aşmış, önüne yeni ve güçlü hedefler koymuştur.

Cumhuriyeti yükseltmek; değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkmak, ülkemizin aydınlık yarınlarını hep birlikte el ele kurmaktır. Vatan toprağının her karışına hizmet götürmek, ‘yapılamaz’ denilenleri yapmaya gönülden inanmaktır. Bugün ülkemiz; güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalkınma hamleleriyle önü kesilemez bir hıza ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da yegâne umut kaynağıdır.

Bugün de önümüze çıkarılan tüm engelleri, milletimizi Cumhuriyetimizin Kuruluşu’na götüren o yüksek ruh ve vatanseverlikle aşarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma kararlılığıyla 2023 için belirlediğimiz hedeflerin her birine de ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Cumhuriyet; çok çalışmak, yükselmek, milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak aydınlık bir gelecek inşa etmek demektir. Cumhuriyet, millet iradesinin üzerinde güç tanımamaktır. Antidemokratik imalarda bulunanlara, darbeye tevessül ve teşebbüs edenlere ülke ve millet olarak gereken cevabı hep birlikte verdik. Türkiye olarak, milli güvenliğimizi, milletimizin hak ve hukukunu ihlal eden hiçbir girişime müsaade etmiyor, tarih boyunca sergilediğimiz onurlu duruşumuzu sürdürüyoruz. Coşkusunu milletimizin her bir ferdinin yüreğinde taşıdığı Cumhuriyet Bayramı ruhu, gelecek yürüyüşümüze güç katan ve istikamet çizen en önemli vesilelerdendir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan topraklarının her bir metrekaresini mübarek kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmetle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, asil milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”