Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KARAASLAN: FINDIK FİYATLARI ÜRETİCİLERİMİZİ MEMNUN ETTİ

KARAASLAN: FINDIK FİYATLARI ÜRETİCİLERİMİZİ MEMNUN ETTİ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Kabine Toplantısı’ndan sonra fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından konuya ilişkin değerle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında daha fazla büyüyen ve kalkınan bir Türkiye hedefiyle her alanda önemli adımlar atıldığını ve vatandaşların taleplerini en iyi bilen, milletin sesine kulak veren AK Parti iktidarlarının daima üreticinin yanında durduğunu ifade eden Karaaslan, “Çiftçilerimizin yazın sıcağına, kışın soğuğuna aldırmadan ortaya koyduğu emeğin ve alın terinin hakkını vermek için destekleme ödemelerini hız kesmeden sürdürüyoruz. Tüm dünyanın etkilendiği bu zorlu süreçte yeni yatırımları hizmete alan devletimiz her yeni gün açıklanan müjdelerle milletimizin yanında olmuştur. Uzun zamandır özelde Samsun’umuzun ve Karadeniz Bölgemizin, genelde ülkemizin gündeminde önemli bir yer tutan ve siyasi tartışmalara da konu olan fındık meselesinde, üreticilerimizi ve hemşehrilerimizi sevindiren haberi Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan verdi. Sn. Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamayla, fındık fiyatları üzerinden siyaset yapma çabası içinde olanlara en net cevabı vermiş ve belirlenen fiyatlarla da tartışmalara son noktayı koymuştur.” dedi.

Karaaslan, “2020 yılında yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kilogram alış fiyatı 22,5 TL, Levant kalite kabuklu fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde kg başına ortalama 1 TL, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da kg başına 2 TL destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık fiyatları 25-25,5 TL/Kg seviyesine ulaşmış oldu.” ifadelerine yer verdi.

 “Ülkemiz, Dünya fındık dikim alanlarının ortalama % 75'ine, fındık üretiminin ise % 70'ine sahip.” diyen Karaaslan, fındığın Türkiye için stratejik ürünlerden biri olduğunun altını çizdi. Samsun’un toplam fındık üretiminin % 17’sini karşıladığını, üretimde 2. sırada bulunduğunu belirten Karaaslan, Samsun’un fındıkta ekim ve üretimin yanı sıra entegre fındık tesisleri ile de önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Karaaslan, “Fındık üreticilerimizin sorunlarını tespit edip ilgili kurumlara ulaştırmak amacıyla TBMM bünyesinde kurulan Fındık Çalışma Grubu’nun bu sürece çok önemli katkısı olmuştur. Bizler de Samsun Milletvekilleri olarak çeşitli vesilelerle fındık üreticilerimizin taleplerini Bakanlığımıza ilettik, bu süreçte yakın diyalog zemininde konu üreticilerimizin memnun olacağı şekilde neticelendi. Devletimiz, fındıkta her yıl olduğu gibi bu sene de gerekeni yapmış, beklentileri karşılamıştır. Üreticilerimizin korunması ile emeklerinin karşılık bulması adına kararlı bir irade sergileyerek Samsun’lu üreticilerimizi, çitfçilerimizi ve milletimizi memnun eden Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” açıklamasında bulundu.