Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KARAASLAN’DAN “TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI VE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” MESAJI

KARAASLAN’DAN “TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI VE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” MESAJI

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan “Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Çevre meselesi, tüm dünyayı ilgilendiren küresel bir gündem olarak insanlık tarihi boyunca hep var olmuştur. Çevrenin doğal ve kültürel boyutlarıyla korunması bütün bireylerin, toplumların ve ülkelerin ortak sorumluluk almasını gerektiren bir konudur. Bu bakımdan gelecek nesillerimizin emaneti olan çevreyi korumak ve yaşatmak durumundayız.

Çevre ve insan bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır, ikisi arasındaki güçlü bağı en net şekilde inanç ve medeniyetimizde, kültürümüzde görmek mümkündür. Geçmişten bugüne ecdadımızın çevreye bakışı ve tüm yaratılmışlara saygıyı öğütleyen merhametli yaklaşımı örneklik teşkil etmiş, bugün de bizlere ilham olmaya devam etmektedir.

Havanın, suyun, toprağın değerinin, tabiatı tahrip etmeyen yaklaşımların öneminin her geçen gün arttığı ve kendini çeşitli vesilelerle bizlere hatırlattığı bir dönemden geçiyoruz. Son birkaç yıldır hayatımızı her alanda etkileyen koronavirüs salgını, çevrenin ve doğal dengenin korunmasının önemini tüm insanlığa bir kez daha hatırlatmıştır.

Ekonomik kalkınma ile çevrenin korunmasının birlikte mümkün olduğuna odaklanan sürdürülebilir yaklaşımlar çerçevesinde Türkiye olarak çevreyi korurken üretmeye ve ülkemizi geliştirmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak ülkemizin son 20 yılına damgasını vuran tüm eser, hizmet ve yatırımlarımızı bu anlayışla hayata geçiriyoruz. Ülkemizde çevreden ekonomiye, üretimden teknolojiye her alanda büyük dönüşümlere vesile olacak Yeşil Kalkınma Devrimi hedefi ile yolumuza devam ediyoruz.

Çevre sorunlarının, küresel ısınmanın, iklim değişikliğinin, enerjinin ve gıda güvenliğinin dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığı günümüzde; ülkemiz genelinde artan orman varlığımızla, şehirlerimizdeki Millet Bahçeleri ve yeşil alanlarımızla, Sıfır Atık uygulamalarımızla, yenilenebilir enerji kapasitemizle, emisyonsuz ulaşım araçlarımızla, mavi bayraklı plajlarımızla ve diğer pek çok alanda kat ettiğimiz mesafe ile dünyada adından söz ettiren, başarılarıyla örnek olan, çevre projeleri uluslararası alanda parmakla gösterilen bir ülke konumuna ulaştık.

29 Mayıs’ta, İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümünde Sn. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi olarak milletimizin hizmetine sunulacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde ilk fidanları, yüz binlerce vatandaşımızın coşkulu katılımıyla toprakla buluşturduk.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile 5 Haziran’ı içine alan haftanın ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak 1-7 Haziran tarihleri arasında ‘Sıfır Atık’ temasıyla kutlanacak olması ülkemizin çevre konusundaki vizyonunun ve hassasiyetinin bir göstergesi olduğu gibi, atık yönetimi konusunda oluşturulacak farkındalığa da önemli katkı verecektir.

İçinde bulunduğumuz bu haftanın 81 il teşkilatımızla ve milletimizle birlikte daha katılımcı şekilde kutlanması için AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenliyor, ülkemizin doğal değerlerine, hükümetlerimizin ve belediyelerimizin çevre projelerine dikkat çekerek toplumsal bilinci artıracak çalışmalar yapıyoruz.

Dünyanın küresel ısınma, kuraklık ve iklim değişikliği gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğu günümüzde Türkiye olarak bireysel, ulusal ve küresel çabalara büyük önem veriyor, mücadele ve uyum kapsamında tarihi adımlar atıyor, 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Doğal kaynaklarımızı tüketmeden kullanmak, tabiat varlıklarımızı korumak, ağaçlandırma seferberlikleri ile orman varlığımızı artırmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Gelecek nesillerimize, mavisi ve yeşiliyle daha sağlıklı ve temiz bir dünya bırakmak en önemli sorumluluklarımız arasındadır. Türkiye Çevre Haftası’nın ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün; çevre konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve yaşam alışkanlıklarımızda köklü değişimlere vesile olmasını diliyorum.”