Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KARABULUT, BAŞKANLIK VAATLERiNi AÇIKLADI

KARABULUT, BAŞKANLIK VAATLERiNi AÇIKLADI

Yaklaşık iki ay önce Cumhuriyet Halk Partisi´nden Çarşamba Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mimar Altan Karabulut, adaylığının kesinleştiği haberini seçim vaatleriyle birlikte kamuoyuna duyurdu.

ÇARŞAMBA HALKINA MANEVİ BORCUM VAR
Mimar Altan Karabulut Çarşamba´da parti binası önünde düzenlediği basın toplantısında kamuoyu açıklamasına herkesi selamlayarak ve bu yolda kendisini destekleyenlere teşekkür ederek başladı.
Karabulut, Çarşamba´da doğmuş, büyümüş buranın ekmeğini yemiş bir birey olarak, başta ailesi olmak üzere tüm Çarşamba halkına manevi borcu olduğunu düşündüğünü söyleyerekek ?Çarşamba sokaklarında gezerken yıllar içerisinde maalesef şehircilik anlamında bir gelişme olmadığını gözlemliyor ve bu duruma üzülüyorum. İlçemizin nüfusu giderek şehirlere göç veriyor. Bunun için kendimizi kalkındıracak projeler üretmek istiyorum. Genç nüfusa iş imkanları sunmak, köylerinde, ilçelerinde kalmalarını sağlamak istiyorum. Gün geçtikçe gelişmesi, güzelleşmesi gereken Çarşamba´nın, her geçen gün daha kötüye gittiğini görüyorum. Türkiye´nin en güzel coğrafi alanlarından biri olan bu bölge, yanlış kentleşme ve yapılaşma kararlarıyla kötü bir kent haline dönüşmüştür. Bir mimar olarak bu kentin daha güzel daha yaşanabilir, gelecekteki sorunları öngörebilen ve bu sorunlara karşı önceden tedbirler alabilen bir belediyecilik anlayışıyla, bilimin ve sanatın ışığında yönetilmesini sağlamayı amaçlıyorum. Bu anlamda insandan, doğadan, kentten, bilimden yana kültürüne sahip çıkan bir anlayışla kenti yöneteceğiz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir, daha sorunsuz bir Çarşamba bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Güler yüzlü olacağız. Daima halkın içinde olacağız. Kimseye tepeden bakmayacağız. Saygıda kusur etmeyeceğiz. Derdi olana derman olacağız. Engellini önündeki tüm engelleri kaldıracağız.?dedi.

?SÖZ KONUSU ÇARŞAMBA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR?
Konuşmasında hükümete de yüklenen Karabulut ?Değerli Çarşambalılar, 15 yıldır Çarşamba´da yerel yönetimlerin oluşturduğu betonlaşmadan, ranttan yana zihniyete bu sefer dur diyeceğiz. Topraklarımızı değersizleştiren, elden çıkarmamızı kolaylaştıran ve köylümüzü göçe zorlayan bu anlayışa karşı sessiz kalmayacağız. ?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır? sözünde olduğu gibi ?Söz konusu Çarşamba ise gerisi teferruattır.? Biz kazanacağız, birlikte başaracağız. Türkiye için, Cumhuriyetimiz için, Çarşamba için tüm ezilenler için, köylümüz için, başaracağız. Hiçbir siyasi görüşten hiçbir insanı ayırt etmeden, tek tek herkese projelerimizi anlatacağız. Herkesi dinleyeceğiz. Bu topraklarda herkesin mutlu refah içinde geleceğe umutla bakan bir yaşam sürmesi için hep birlikte çalışacağız. Biz tüm altyapı sorunlarını çözeceğiz. Kanalizasyon, arıtma tesisi yapacağız. Yeşil Irmağa kanalizasyon akıtmayacağız. Çöpleri işleyip dönüştüreceğiz. Tükiye´nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Avrupa´nın en verimli toprakları üzerinde yaşayan ama hükümetlerin yanlış tarım politikaları yüzünden geçinmekte güçlük çeken , hep üreten ama ürettiğinin karşılığını alamayan köylülerimiz, sizlere yoldaş olacağız. Ürünlerinizi biz pazarlayacağız. Tarımda sanayileşmeyi sağlayacağız. Fabrika kurulması gerekiyorsa kuracağız. Marka ürünler yapacağız. Kooperatifleşmeyi destekleyeceğiz. Seracılığa hayvancılığa destek olacağız. Soğuk hava depoları yapacağız. Hale üreticiler lehine müdahalelerde bulunacağız. Milli ekonominin temeli tarımdır. Daima üretimin ve üretenin yanında olacağız. Nerede üretmek isteyen varsa onun önündeki tüm engelleri kaldıracağız. O kişiye destek olacağız. Lokomotif olacağız. Sistemli, bilimsel ekolojik tarımı teşvik edeceğiz. Özelliklere köylere ulaşım sorununu çözeceğiz. Tüm köylere otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Köylerdeki atıl okul binalarını yeniden işlevsel hale getireceğiz. Misafirhane, köy konağı, üretim atölyeleri, kadın eğitim salonları gibi mekanlar yapacağız. ?dedi.

ÖNCELİKLİ MÜCADELEMİZ, YOKSULLUĞA KARŞI OLACAK
Tek bir işsiz, kendi ayakları üzerinde duramayan Çarşambalı kalmayana kadar mücadeye devam edeceklerini belirten Karabulut, açıklamasını ?Bu şehre, her şeyden önce iş, her şeyden önce aş sağlayacağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Fakirliğin, fukaralığın, yoksulluğun bu topraklarda kader olmadığını kanıtlayacağız. Birlikte başaracağız. Bu toprağı sevmekle başlar her şey. İnsanı sevmekle başlar. Çarşamba mutlu insanların yaşadığı yoksulu fakiri olmayan geçim sorununu çözmüş bir yaşam alanı olacak. Kentte ve köylerde Çarşamba kendi enerjisini kendisi sağlayacak. Daha ucuz enerji kullanacağız. Gençlerimize çocuklarımıza sosyal kültürel alanda imkanlar oluşturacağız. Sanat ve sporda eğitim desteği vereceğiz. Üstün yetenekli çocuklarımıza gençlerimize belediye olarak katkı sağlayacağız. Her mahalleden gençlik temsilcileri mahallerin istekleri ve öncelikle gençlerin sorunlarını takip etmelerini sağlayacağız. Biz çocuklarımız, aydınlık yarınlar için hem bugüne hem de geleceğe yatırım yapacağız.?sözleriyle devam ettirdi.

BU GÖREV EHLİNE TESLİM EDİLEMLİ
Başkanlık görevinin kendisine verilmesi halinde öncelikle Yeşil Irmağın her iki kenarını da kordon haline getireceğini söyleyen Karabulut basın açıklamasını ?Tüm eğlence, turistik mekanlar tıpkı İzmir´de, Samsun Atakum´da olduğu gibi ırmak kenarında toplayacağız. Geniş yaya yolları, bisiklet yolları, dinlenme ve balık tutma alanları, spor alanları ve parklar yapacağız. Irmak içinde yüzer lokanta tekneler olacak. Kent merkeziyle, Civa Burnu arasında turistik üstü kapalı gezinti tekneleri olacak. Irmak boyunca Çarşamba´da iz bırakmış insanlara ait anıtlar olacak. Halkın düşüncesini, fikrini dikkate alarak çalışmalar yapacağız. Halkımızın öncelikleri belediyemizin de öncelikleri olacak. İnsanlar şehrin, yaşamın bir parçası olduğunun farkına vardığında o şehri sahiplenir. Biz halka dönük, halkla birlikte kentimizin ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Belediye başkanı seçildiğimde kolay ulaşılabilen, her zaman sahada olan, şeffaf, açık, insan odaklı, kültür ve sanata saygılı bir başkan olacağım. Partili partisiz ayrımı yapmadan her Çarşambalıya eşit yaklaşacağım. Çarşamba´nın fiziksel görüntüsüyle birlikte halkın yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalar yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımız, iş, sağlık, eğitim, insanca yaşam olanakları sunacağız. Gençlerimize, çocuklarımıza, engelli vatandaşlarımıza bilgi ve teknolojiye kolayca ulaşabilecekleri imkanlar sunacağız. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak, Çarşamba´ya temiz enerji sağlayacağız. Çarşamba´nın dünyada ses getiren bir kent olacağını, tarımda tarıma dayalı, sanayide, turizmde hızla gelişeceğini şimdiden görebiliyorum. Yeter ki bu görev ehline teslim edilsin.? sözleriyle bitirdi.