Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARADENİZ MTAL´DE 4006 BİLİM ŞENLİĞİ

KARADENİZ MTAL´DE 4006 BİLİM ŞENLİĞİ

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tübitak´ın destekle-diği 4006 bilim fuarının ilkini 8 Mayıs Salı günü gerçekleştirdi.

Saat 10:00´da başlayan serginin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve sivil toplum örgütü başkanları tarafından gerçekleştirildi.
Okul müdürleri ve velilerin de katıldığı etkinliğin başlangıcın-da Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje yürütücüsü Emre Topcu 4006 Bilim Şenliği´nin hazırlık süreci ile ilgili bilgi vererek kısa bir teşekkür konuşması yaptı.
Ardından İlçe Mili Eğitim Müdürü Özer Ersoy, proje yürütücüsü başta olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin son zamanlarda gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel alanlarda önemli başarılar kazandığını bunun da okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki sıcak ilişkiden kaynaklandığı söyledi.
Etkinliğin sunumundan önce Emrah Kuvvet yönetimindeki Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Trabzon ve Artvin yöresi halk oyunlarını oynadılar. 23 projenin gerçekleştiği etkinlikte 23 öğretmen görev alırken 17 öğretmen proje danışmanlığı yaptı. Gün boyu ilçenin beğenisine sunulan etkinlik ilçe yönetimi ve öğretmen ve öğrenciler tarafında beğenildi.
Ağırlıklı olarak muhasebe eğitiminin yapıldığı Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bu etkinliği bilim alanında nedenli başarı gösterebildiklerinin bir anlamda ispatı oldu.
Belirli aralıklarla öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi etkinliğe renk kattı.