Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KARADENİZ MTAL'DEN KÖPRÜ

KARADENİZ MTAL

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elbistan'da depremi yaşamış öğrencilerle mektuplarla köprü projesini hayata geçiriyor.

 Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elbistan'da depremi yaşamış öğrencilerle mektuplarla köprü projesini hayata geçiriyor.
    Projeye göre Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan gönüllü öğrencileri Elbistan'da depremden etkilenmiş öğrencilere bir mektup yazarak onların yalnız olmadığını, acılarını paylaştıklarını anlatacak; Elbistan'daki gönüllü öğrenciler de bu mektuplara karşılık verecek. Bu mektuplaşmaya her iki ilçenin Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü ve gönüllü öğretmenler katılacak.
           Proje kapsamında bu mektuplar bir kitap haline getirilerek bir sergide tanıtılacak.
           Yine proje kapsamında Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Elbistan'a bir gezi düzenleyerek projeye katılan öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelecek.
           Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Baş, “Edebiyat öğretmenimiz Yılmaz İmanlık öncülüğünde hayata geçirilen bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje ile ülkemizin neresinde olursa olsun bir felaket yaşayan insanlarımızın yanında olduğumuzu, bu gibi durumlarda Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuzu göstermek istedik. Mektupların kitap haline gelmesi projenin kalıcılığını sağlayacak ve projemiz başka okullara örnek olacaktır. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Rahman Köse'ye, projeye katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize; ayrıca Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Yalçın Bey'e, gönüllü öğretmenler Mevlüt Şahin ve Perran Elmalı'ya, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK