Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KARADENİZ AV YABAN HAYATI AVCILIK FEDERASYONU ÇATISI ALTINDA

KARADENİZ AV YABAN HAYATI AVCILIK FEDERASYONU ÇATISI ALTINDA

Amazon Avcılar Derneği Termik Santrale ve Kotalı Avcılığa Hayır” Demek İçin Atış Yaptı.

Amazon Avcılar Derneği'nin düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel Trap ve Tek Kurşun Atışları 3 Mayıs Pazar günü Terme Miliç mevkiinde yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen atış müsabakalarına katılan avcılar ve atıcılar bu yıl Terme'de kurulması planlanan ‘Termik Santrale ve Kotalı Avcılığa Hayır' demek için tüfek kaldırdılar. Avcılar kol kola girip birlik çemberi oluşturarak termik santrale hayır ve kotalı, paralı avcılığa hayır diyerek seslerini yükselttiler.

Çevre illerden ve ilçelerden birçok avcının ve atıcının katıldığı atış müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Çorum, Kastamonu, Ordu, Antalya, Tokat, Sinop illerinden ve Fatsa, Bulancak, Ünye, Çarşamba, Salıpazarı, İlkadım, Atakum ilçelerinden 600 sporcu ve avcının katıldığı müsabakalarda 350 kişi atış yaptı.

Atışlar 4 kategoride düzenlendi. Tek kurşun atışları, trap atışları, bayanlar trap atışları ve dernekler arası trap atışları dalında düzenlenen yarışmada;

Tek kurşun dalında birinciliği Çorum ilinden Hulisi Kılıç kazanarak süper poze av tüfeği ile ödüllendirildi. İkinciliği Antalya ilinden Mustafa Dedeoğlu kazanarak yarı otomatik av tüfeği ile ödüllendirildi. Üçüncülüğü Kastamonu ilinden Serhat Anarat kazanarak havalı tüfek ile ödüllendirildi. Tek kurşun dalında dereceye girenlerin ödüllerini ilçemiz kaymakamı İlyas Gün verdi.

Erkekler Trap dalında birinciliği Salıpazarı ilçesinden Yılmaz Bozkurt kazanarak otamatik av tüfeği ile ödüllendirildi, ikinciliği Atakum ilçesinden Rasim Taner kazanarak bir koli atış fişeği ile ödüllendirildi. Üçüncülüğü Çarşamba ilçesinden Yüksel Çayvarlı kazanarak olta takımı ile ödüllendirildi.

Bayanlar Trap dalında birinciliği ilçemizden Ümmühan Bensu Atabay kazanarak çeyrek altın ile, ikinciliği Çorum ilinden Buket Sin kazanarak çeyrek altın ile, üçüncülüğü Çorum ilinden Ceren Özkaya hak ederek çeyrek altın ile ödüllendirildi. Dereceye giren bayan sporcuların kupa madalya ve ödüllerini Terme Kaymakamı İlyas Gün'ün eşi Gül Gün'den aldı.

Dernekler arası trap atış yarışmasında birinciliği Salıpazarı Avcılar Derneği, ikinciliği Çarşamba Safari Avcılar Derneği Üçüncülüğü Terme Amazon Avcılar Derneği kazandı.

Etkinlik alanını, Ak Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, ilçe Başkanı Av.Ali Kılıç ve Belediye Başkanı Şenol Kul katılarak sporcuları ve katılımcıları tebrik ettiler.

TERME'YE ATIŞ POLİGONU ŞART”

Amazon Avcılar Derneği Başkanı Kadir Kulaç, Terme'de her yıl bu tür atış etkinliklerinin düzenlendiğini, derneğiin bir çok derece alan bayan ve genç sporcusu olduğunu, sporcuların antrenman yaparlarsa milli dereceler bile alabileceğini, bu sebepten ilçemizde bir atış poligonu olması gerektiğini dile getirdi.