Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KARAGÖZ VE KUKLA SANATI OYUNU İZLEYİCİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KARAGÖZ VE KUKLA SANATI OYUNU  İZLEYİCİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Terme Belediye Kültür Merkezinde Kemal ATANGÜR tarafından canlandırılan Karagöz ve Kukla Sanatı oyunun ilk gösterisi 12 Mayıs Cuma günü, Saat 15.00´de okul öğrencilerine, İkinci gösterimi Saat 19.00´da Termeli vatandaşlarca izlendi.

İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu ile Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ortaklaşa organize ettiği Karagöz ve Kukla Sanatı oyunu izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Termeli vatandaş ve öğrencilerin yoğun ilgisinden çok memnun olduğunu dile getiren Kemal ATANGÜR, Kukla oyununun tarihi hakkında da izleyicilerine kısa bilgiler verdi.
İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ümit Patkavak, ?Belediye Kültür Merkezinde Esnaf Odası ile ortaklaşa düzenlediğimiz Karagöz ve Kukla Sanatı oyunu gösterisi öğrencilerimiz ve Termeli vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ile izlendi buda bizleri çok memnun etti. Katkılarından dolayı esnaf Odası Başkanı Barış Aktepe´ye teşekkür ederiz. Bunun gibi kültürel etkinliklerimizin devam etmesini dileriz.?dedi.
Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe ise, ?500 yıllık bir geçmişe dayanan Karagöz oyunu, halk kültürünün ortak ürünüdür. Çocuklarımızın bir araya gelerek eğlenmeleri, eğlenirken de Geleneksel sanatlarımız hakkında fikir sahibi olmaları çocuklarımızla birlikte bizleri de mutlu etmiştir. Etkinliği düzenlerken katılım sağlayan çocuklarımıza ve bizlere destek olan esnaflarımıza teşekkür ederim. Kurumumuz Terme Esnaf Sanatkarlar Odasının başkanı olarak geleceğimizin teminatı çoçuklarımız ve değerli esnaf ve sanatkarlarımız için her türlü sosyal sorumluluk projelerine paydaş olabileceğimizi belirtir emeği gecen herkeze çok teşekkür ederim.?dedi.
Programın sonunda Esnaf Odası Başkanı Barış Aktepe´ye katkılarından dolayı plaket takdim edildi.