Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KARALAMA İDDİALARINA YANIT

KARALAMA İDDİALARINA YANIT

Başkan Ali Kılıç, asılsız ve mesnetsiz iddialara karşı duyuru yayınladı.

    Bahçelievler Mahallesi'nde yapımına başlanan 112 Acil Yardım İstasyonu, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve o mahallelere hizmet verecek aile hekimlerinin bulunacağı Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili, sosyal mecralarda yapılan asılsız ve mesnetsiz iddialara karşı Başkan Ali Kılıç, sayfasından yayınladığı duyuruyla yanıt verdi.
    
    KAMUOYUNA DUYURU
    “Değerli hemşehrilerimiz;
    İlçemizin Bahçelievler Mahallesi'nde geçtiğimiz ay yapımına başlanan 112 Acil Yardım İstasyonu, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve o mahallelere hizmet verecek aile hekimlerinin bulunacağı Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili; sosyal mecralarda bilgi sahibi olmadan sadece siyasi çıkarlar uğruna asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmaktadır. 
    18.12.2015 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından belediye meclisine arsa tahsisi için havale edilen söz konusu arazi, 06.01 2016 tarihinde Belediye Meclisi'nden geçerek, sağlık tesisi yapımı amacıyla oy birliği ile Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. 
    Sosyal medyada karalama iddialarında bulunanlar bu tarihleri çok iyi bilmelerine rağmen siyasi çıkarları uğruna, söz konusu arazi ve sağlık kompleksi ile ilgili olarak Belediye Başkanımız Ali Kılıç'ı hedef alan rant iddialarında bulunarak, Terme'de yapılan yatırımları karalamak ve kendilerine siyasi rant sağlama hedefindelerdir. 
    2016 yılında karar alınmasına rağmen yapımı başlamayan ve atıl bir arsa olarak bekleyen arazi Belediye Başkanımız Ali Kılıç’ın ilçemize yeni yatırımlar kazandırmak için gösterdiği yoğun çabalar sonucunda 6 MİLYON 100 BİN Türk Lirası bedelle ihale edilmiş ve sağlık kompleksi inşaatı başlamıştır.
    Her fırsatta Terme'nin gelişemediğinden yakınan çevrelerin, yapılan her yatırıma tepki vermesinin nedeni; yapılan güzel işlere duyulan hasetlik kaynaklıdır.
    Ayrıca; yeni sağlık kompleksiyle birlikte aile hekimlerinin şehir dışına taşınacağı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni kompleks 6 aile hekimi ile o bölgemizdeki vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Sağlık İl Müdürlüğümüzün aldığı karar doğrultusunda ilerideki dönemde yapılacak çalışma ile Aile hekimlerimiz bağlı bulundukları mahallelerde hizmet vermeye başlayacak ve hemşehrilerimiz kendilerine daha yakın sağlık hizmeti alabilecektir.
    Siz değerli hemşehrimizden ricamız; özellikle sosyal medya üzerinden çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan asılsız, mesnetsiz, sadece çıkar amaçlı iddialara itibar etmemeleridir. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen tüm hemşehrilerimiz belediyemize başvurarak, gerçek bilgiye ulaşabilir. 
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur...”
    Hbr: Berkan KARAPIÇAK