Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KASKEF`İN YENİ BAŞKANI MERİH KARGI OLDU

KASKEF`İN YENİ BAŞKANI  MERİH KARGI OLDU

Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Fede-rasyonu`nun (KASKEF) 1. olağan kurul toplantısında 52 delegenin 33 oyunu alan Merih Kargı KASKEF'e başkan oldu.

KASKEF`in başkanının belli olacağı seçime Karadeniz Bölgesi`nin bütün illerinden delegeler katıldı. Kurul toplantısı 17 Mart Salı günü Samsun Öğretmenevinde yapıldı.
Altmış iki delegenin katıldığı genel kurulda 52 delege oy kullandı. İki adayın yarıştığı seçimde, oyların 33`ünü alan Merih Kargı, KASKEF`e başkan oldu. Mevcut başkan Hasan GUDA ise 19 oy alarak seçimi kaybetti.
Genel Kurul`un divan başkanlığını Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Genel Başkanı İsmail YILMAZ, divan üyeliklerini ise TÜSEKON Genel Başkan Vekili Nusret TÜRKER ve TÜSEKON Genel Başkan Yardımcısı Musa AYAN yaptı.

SORUNLARI YERİNDE ÇÖZECEĞİZ

Seçim sonrası konuşma yapan Merih Kargı üyelere teşekkür ederek “Artvin`den Zonguldak`a kadar çok geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren Federasyonumuzun yeni yönetimi başta bölgemize olmak üzere tüm sektörümüze hayırlı olsun. Ülkemizde sürücü eğitimi ile ilgili çok kısa zamanda çok radikal kararlar alındı. Bunlar sektörümüzü iyileştirmeye yönelik kararlar olmanın yanında, sahada uygulanması esnasında bazı sıkıntılar da ortaya çıkarmaktadır. Özellikle farklı illerde farklı uygulamaların olması, hala değişikliklerin tam olarak anlaşılmadığının da bir ispatı olmaktadır. Biz KASKEF olarak, sektörümüzde faaliyet gösteren kurumların taşıdığı yönetmelik veya yönerge dışı uygulamaları mümkün olduğunca yerinde çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Uygulama farklılıklarını tespit edip, bu uygulamalarda birliktelik sağlamak amacıyla girişimlerde bulunacağız. Kanun, yönetmelik ve yönerge değişikliği gerektiren yanlış uygulamalar için Konfederasyonumuz kanalıyla çözüm üretmeye çalışacağız.”dedi.

Terme Bilgi gazetesi olarak Merih KARGI`ya yeni görevinde başarılar dileriz.