Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KASTAMONU ENTEGRE HEDEF BÜYÜTTÜ

KASTAMONU ENTEGRE HEDEF BÜYÜTTÜ

Kastamonu Entegre yurtiçi tesislerine yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla üretim hacmini, ihrtacat rakamlarını ve bölge ekonomisine sağladığı katkıları arttırıyor.

Kastamonu Entegre Samsun Tesisinde 11 Mayıs Cuma günü Fabrika Müdürü Ertekin Dikmen ve Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Naci Güngör öncülüğün basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantı hakkında bilgiler veren Fabrika Müdürü Ertekin Dikmen, Samsun Yonga Levha Tesisinde bir adet yonga levha ve iki adet melamin kaplama hattı bulunduğunu ifade ederek ?Kastamonu Entegre 2009 yılında satın alınan ve aynı yıl faaliyete geçirilen Samsun Yonga Levha Tesisi´nin yıllık 250 bin metreküp civarında olan üretim kapasitesi 2019 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen yatırımlarla %60 arttırarak 400 bin metreküp seviyesine yükselecek. 2009 yılında Kastamonu Entegre bünyesine dahil etmiş olduğumuz bir tesis Samsun tesislerimiz.
Yaklaşık 9 yıldır sektörde kalite, kapasite olarak yarışacak bir tesis haline dönüştürme hedefi var Kastamonu Entegrenin bu kapsamda modernizasyon çalışmalarımız özellikle ilk satın aldığımız yıllarda yoğun bir şekilde devam etti. 2013 yılından sonra artık arzu ettiğimiz kapasitelere ulaştı. Şuanda yılda 250 bin metre küp yonga levha üretir hale geldik. Amacımız bu tesisi bölgede daha güçlü bir yapıya kavuşturmak. Hedef pazarlarımızı büyüterek daha global pazarlara ulaşmak istiyoruz. Bunun için önümüzde tabi bazı kısıtlar var, buradaki teknoloji gereği sadece bir ebatta üretim yapabiliyoruz. Presimizde 183´e 3.66 ebatlarında levha üretebiliyoruz.?dedi.

?KAPASİTE ARTIRIMI İSTİHDAMA OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK?
Önlerindeki süreçte şirketin yatırım hedefleri arasında Samsun lokasyonu olduğunu söyleyen Dikmen ?Aslında uzun süre yurt dışı yatırımları yapmıştık, şuanda hala yoğunlaştığımız yurt dışında iki tane yatırımımız var. Bir tanesi İtalya´da deva eden bir yatırım şirket için son derece önemli bir yatırım. Şirketin bütün enerjisini şuanda oraya aktardığımız bir tesis. İtalya´nın kalbinde olacağız. İtalya pazarının da %20´sine hakim olacak bir tesis olacak. O anlamda bizim için çok heyecanlandırıcı bir yatırım. Bunun yanında Bulgaristan´daki tesisimizi de modernize etme düşüncemiz var. 2019 yılında yurt içinde burada kapasiteyi arttırma yönünde bir yatırım hedefi var şirketimizin. Yatırım solüsyonuyla hem kapasite artmış olacak hem de yeni istihdam alanları oluşmuş olacak. İhracat yapan bir lokasyon Samsun lokasyonu, şirketin ihracatının yaklaşık %20´sini bu lokasyondan yapıyoruz. Önceki yıllarda %40´ların altına hiç inmemiştik ama bu sene %50´lerin üzerine devam ediyor oranlar, belki %60´ları zorlayacağız öyle görünüyor.?dedi.

?BÖLGEDE ŞİRKETİN KALICI OLMASININ ÖNÜNÜ AÇACAK?
Dikmen konuyla ilgili son olarak ?İhracat pazarlarımız başta İran, Kafkaslar, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Irak vardı, İran çeşitli problemlerden dolayı 2012 yılından sonra azaldı biz kendimize başka pazarlar bulduk. Özellikle son 2 yıldan beri Afrika pazarı bizim için en çok ihracat yaptığımız pazarlardan bir tanesi ki burada Cezayir ön plana çıkıyor. Cezayir´le birlikte başka ülkelere de vermek istiyoruz. Fas ve Tunus gibi başka ülkelere de ürün vermek istiyoruz. Bu anlamda önümüze çıkan en büyük engel ölçü kısıttı. Ölçü kısıtınıda ancak yeni yatırımla aşabileceğiz. Farklı ölçülerde, farklı ebatlar ürün üretebilecek duruma geldiğimiz zaman o pazarlara da açılma imkanının önü açılmış olacak. Bölgede şirketin kalıcı olmasının önünü açacak bir yatırım. Biz bunu son derece önemsiyoruz, bütün enerjimizi, eforumuzu bu yatırım olsun diye harcıyoruz. Dolayısıyla hem bu vesileyle bir bilgilendirme yapalım istedik? açıklamalarına yer verdi.
Toplantı, basın mensuplarına fabrikanın gezdirilmesi ve yapılan işler hakkındaki görsel olarak tanıtılması ile son buldu.