Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KASTAMONU ENTEGRE TERME MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

KASTAMONU ENTEGRE TERME MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Terme´de faaliyet göstermekte olan Kastamonu Entegre AŞ ? Yonga Levha Fabrikası, 19 Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve öğretim kadrosu ile bir araya geldi .

Terme´de faaliyet göstermekte olan Kastamonu Entegre AŞ ? Yonga Levha Fabrikası, 19 Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve öğretim kadrosu ile 24 Nisan 2018 Salı günü bir araya geldi.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç.Dr. Erol Terzi amaçlarının okuyan öğrencileri iş hayatına her yönüyle hazırlamak olduğunu ifade ederek, bu gibi buluşmaların çok önemli olduğunu vurgulamış ziyaretten dolayı firma yetkililerine teşekkür etti.
Fabrika Müdürü Ertekin Dikmen ise yaptığı sunumda, Kastamonu Entegre´nin başarı hikayesini anlatarak, Şirketin kurulduğu günden bugüne kadar geçen sürede nasıl Türkiye´de sektör lideri, Avrupa ve Dünyada ise en büyükler arasına girdiğini aktardı.
Marka olmanın önemini, günümüzde ticari rekabetin geldiği noktayı çarpıcı örneklerle aktaran Dikmen, çağımız öğrencilerin ve gençlerinin farklı yönlerini ortaya koyarak onlara iş hayatına yönelik bazı tavsiyelerde bulundu.
Kuşak farklılıkları arasındaki çatışmaları tarihsel örneklerle aktaran Dikmen, üniversite sıralarında okuyan ve Y kuşağını temsil eden öğrencilerin karakteristik özelliklerini mizahi bir şekilde sundu. Özellikle kişisel gelişim ve duygusal zeka yönlerini geliştirmelerini öğrencilere tavsiye ederek okumanın öneminin altını çizdi. Öğrencilere, zamanlarını verimli değerlendirmeleri gerektiği ve mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatına iyi hazırlanmaları gerektiğini anlattı.
Fabrika İnsan Kaynakları ve Mali İşler Yöneticisi Şenol Köksal da öğrencilere hitaben yaptığı sunumda, şirketin insan kaynakları süreçleri hakkında bilgiler verirken aktif büyüklük olarak Türkiye´nin 36. büyük Şirketi konumunda olan Kastamonu Entegrenin elinde bulundurduğu nitelikli insan kaynağını nasıl geliştirdiği ve elinde tuttuğunu anlattı. Günümüz iş dünyasının önde gelen şirketlerinin en önemli değerini çalışanlar olarak belirlediğini vurgulayan Köksal, öğrencilere doğru yerde doğru zamanda oldukları takdirde nitelikli işler bulabileceklerini, sürekli olarak mesleki ve kişisel gelişimlerini artırmaları gerektiğini ifade etti. Globalleşen iş dünyasında yabancı dilin önemini de vurgulayan Köksal, öğrencilere nasıl özgeçmiş hazırlamaları gerektiği hususunda da önerilerde bulundu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kariyer günü etkinliği öğrencilerden gelen soruların cevaplanması; katılıma ilişkin plaket verilmesi ve birlikte çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi.
Gelecek yıllarda da söz konusu etkinliğin tekrarlanması kararlaştırıldı.