Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KASTAMONU ENTEGRE TERME FABRİKASINA SAMSUN VALİSİ ZİYARETİ

KASTAMONU ENTEGRE TERME FABRİKASINA SAMSUN VALİSİ ZİYARETİ

KASTAMONU ENTEGRE TERME FABRİKASINA SAMSUN VALİSİ ZİYARETİ

    Uzun yıllardır Terme'de faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Yonga Levha tesisine Samsun Valisi Osman Kaymak, Vali Yrd. Hasan Balcı, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Doğan ve İlçe Jandarma  Komutanı Eren DEDE ile birlikte İl ve İlçe kurum müdürleri  4 Mart Çarşamba günü  ziyarette bulundu. 
    Fabrika yemekhanesinde birlikte yenilen öğle yemeğiyle başlayan ziyaret daha sonra yapılan saha gezisi ile devam etti. 
    Kastamonu Entegre Fabrika Müdürü Ertekin Dikmen, Samsun Valisi ve berberindeki heyete tesiste üretilen ürünler ile kalite ve üretim süreçleri hakkında bilgiler verdi. 
    Dikmen, Tesise üretim kapasitesini artırmaya yönelik yeni bir yatırım planlandığını, iki yıl içerisinde tamamlanacak olan yatırımla birlikte fabrikanın üretim kapasitesinin yaklaşık 2,5 katına çıkacağını buna bağlı olarak ürün çeşitliliğiyle birlikte ihracat oranlarının artacağını aktardı.
    Dikmen, tesisin ekonomik büyümesini gerçekleştirirken doğal kaynakları tüketmeden insana ve doğaya saygılı büyümeyi hedeflediklerini ve daima bu bilinçle hareket ettiklerini ileterek, Kastamonu Entegrenin bölgede kurduğu ilişkileri ve verdiği güveni anlattı. Protokole; tesisin, faaliyetlerini çevresel, ekonomik, sosyal katkı ve etkilerinin farkında olarak gerçekleştirdiği, sadece büyüme, kâr oranları, pazar payı gibi ticari amaçlarının olmadığı, aynı zamanda toplumun ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak için alması gereken sosyal sorumluluklarının da farkında olduğu aktarıldı. Bu kapsamda tesisin ilk hedefi yatırımla birlikte ihtiyaç duyulan yeni personel, taşeron personel vs. alımıyla bölgedeki istihdam oranını artırmak için üzerine düşeni yapmak olduğu vurgulandı.     
    Çevresel açıdan bakıldığında tesisin tehlikesiz atık geri kazanım oranının %250 oranda artacağından enerjinin boşa harcanması da engellenmiş olacağı anlatıldı. Hbr: Berkan KARAPIÇAK