Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

KAVŞAK KAZALARI REKORA KOŞUYOR!

KAVŞAK KAZALARI REKORA KOŞUYOR!

Kozluk Mevkiinde sık sık meydana gelen maddi hasarlı ve ölümlü trafik kazaları akıllara ?sürücü hatası mı yoksa ihmal mi??sorularını getiriyor.

1 Şubat 2018: 2 Ölü!


Terme´nin Kozluk Mevkiinde Perşembe günü meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi.
Edinilen Bilgiye göre; Ufuk K. yönetimindeki cip, Kozluk mevkiinde bölünmüş yolda refüjü aşarak karşı şeride geçti ve İsmail Ö.´nün kullandığı otomobilin üzerine devrildi.


Kazada sürücüler olay yerinde yaşamını yitirirken otomobilde sıkışan İsmail Ö.´nün cesedi, itfaiye ekiplerince çıkarıldı.
Çarpmanın etkisiyle cip üçe bölünürken, kaza nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu´nun Ordu-Samsun istikameti, yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

KOZLUK MEVKİİNDE YAŞANAN KAZALAR


Arşiv kaynaklarına göre Kozluk Mevkiinde sık sık kazalar meydana geliyor. Yaşanan kazaları hatırlayacak olursak;

13 Ocak 2018: Zincirleme Kaza


Yine aynı bölgede 13 Ocak 2018´de yine bir kaza meydana gelmişti. Bir kamyon ile iki otomobilin karıştığı zincirleme kazada, 4 kişi yaralanmış, devrilen kamyondaki tonlarca hamsi yola saçılmıştı. Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık iki saat trafiğe kapatılmıştı.

20 Aralık 2017: Hastaneye Yetişirken Yayaya Çarptı


Kozluk´taki evinde rahatsızlanan 45 yaşındaki Aliye A.´yı hastaneye yetiştirmek isteyen M.Ç. Özel Çakırtepe Hastanesi sapağında yaya Ali G´ye çarptı. Hastaneye getirilen 45 yaşındaki Aliye A. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken arabanın çarptığı Ali G´nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

08 Haziran 2017: Yayaya Çarptı!


Yine Kozluk Mevkiinde Fatih B. idaresindeki otomobil, yaya olarak yolun karşısına geçmekte olan bir kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya olay yerinde hayatını kaybetti.

23 Temmuz 2017: 4 Yaralı!


Kozluk mevkiinde meydana gelen kazada; direksiyon hakimiyetini kayben Tufan K. nın kullandığı araç yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan sürücü Tufan K. eşi Aliye K. ve çocukları Kerem K. ile kardeşi Elif K. yaralanırken Aliye K. ile Kerem K.´nın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

NEDEN ÇOK KAZA OLUYOR?


Kozluk mevkii ve Termeliler tarafından ölüm kavşağı olarak adlandırılan eski garaj mevkii kavşağında üst üste meydana gelen kazalar vatandaşı ediyor.


Yetkililer son yaşanan kazanın hız nedeniyle olduğunu belirtilirken, akıllara sürücüler mi hatalı yoksa karayolunda ihmal mi var sorularını getirdi.


Vatandaşlar, Terme´de sık sık trafik kazası meydana geldiğini dile getirerek yetkililerden trafik denetimlerinin artırılmasını, yeterli trafik düzenlemelerinin yapılmasını ve kazaların yaşanmaması için önlem alınmasını istediler.