Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KAYMAKAM METİN MAYTALMAN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA BULUŞTU

KAYMAKAM METİN MAYTALMAN  DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde, 21 Mart Down Sendromlular Günü kapsamında, Kaymakam Metin Maytalman’ı ziyaret etti.

 Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde, 21 Mart Down Sendromlular Günü kapsamında, Kaymakam Metin Maytalman’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, koltuğunu öğrencilere bırakan Kaymakam Metin Maytalman, öğrenciler hakkında öğretmenlerinden bilgi alırken bir yandan da öğrenciler ile iletişim kurarak onlarla yakından ilgilendi.
Kaymakam Maytalman ziyaret sonunda idareci öğretmen ve öğrencilere nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

ÖZEL VE GÜZEL BİR GÜN
Ziyaret dışında, okulda çeşitli etkinliklerle bu anlamlı günü kutlayan öğrenciler kendileri için hazırlanan pastayı öğretmenleriyle birlikte kestiler.
Down Sendromlu insanların birçok farklı özellikle tanındığını ifade eden Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46'iken Down Sendromlu insanlarda 21. kromozom 3 adettir. Bu durumdan yola çıkarak 21 Mart (21.03) Birlenmiş Milletler tarafından dünya Down Sendromlular Günü olarak ilan edilmiştir. Down Sendromu hafif veya orta seviye zihinsel ve fiziksel gelişim geriliğine sebep olur. 
Özel ve güzel bir gün olan Dünya Down Sendromlular Günü, insanların Down Sendromu hakkında daha fazla farkındalık kazanmalarına, daha fazla bilinçlenmelerine ve toplumda daha fazla anlayış ve kabul görmelerine yardımcı olmak için son derece önemlidir. Down Sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olmaları için herkesin elbirliği ile mücadele etmesi gerekmektedir.
Down Sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katarlar. Down Sendromlu bireyler karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmektedir. Down Sendromu hakkında yapılacak farkındalık çalışmaları, etkinlikler, bu bireylere destek olmak hepimizin insani görevidir. Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir. Bu vesileyle, Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak Down Sendrmlu kardeşlerimizin ve ailelerinin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, down sendromlu kardeşlerimize ve değerli ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyoruz.”ifadelerine yer verdi.