Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KAYMAKAM İLYAS GÜN'E ZİYARET

KAYMAKAM İLYAS GÜN

‘Sağlıklı Nesiller için Etkili Medya Okuryazarlığı' projesi kapsamında Letonya proje ekibi 25 Mayıs Pazartesi günü Terme Kaymakamı İlyas Gün'ü ziyaret etti.

‘Sağlıklı Nesiller için Etkili Medya Okuryazarlığı' projesi kapsamında Letonya proje ekibi 25 Mayıs Pazartesi günü Terme Kaymakamı İlyas Gün'ü ziyaret etti.

Beş günlük program kapsamında devam edecek olan kurum ziyaretleri proje toplantıları ve kültürel gezilerini kapsamaktadır.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus+Karma Okul Eğitimi Stratejik ortaklıklar kapsamında başvurmuş olduğu ‘Sağlıklı Nesiller için Etkili Medya Okuryazarlığı' adlı proje kabul edilmiş ve 91.950 Avro'ya hibe almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda tüm Türkiye'de 189 başvuru olmuş yanlızca 7 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi onay görmüştür. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek proje kapsamında Letonya'nın Daugavpils Belediyesi, Daugavpils Üniversitesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü,19 Mayıs Üniversitesi ve yerel ortak kurumlar,

Medya Okuryazarlığı konularında ortak çalışmalar yapacaklar ve okullar için Medya Atölye çalışmalarının olduğu faaliyetler yürütülecektir. Proje süresince iki ülke arasındaki uygulama farklılıkları ve tecrübelerin paylaşılacağı proje çıktılarının değerlendirmeleri karşılıklı ziyaretler ile gerçekleştirilecektir.

Projenin Letonya koordinatörü Livija Jankovska Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile medya-okuryazarlığı gibi çok önemli ve hassas bir proje yürütüyor olmaktan çok memnunuz. İki yıl sürecek olan bu ortaklık sayesinde hem Samsun ile Letonya arasında bir dostluk köprüsü oluşturulacak hem de öğrencilerimizi medyanın olumsuz etkilerinden koruyacak, onların bilinçli medya-okuryazarı olmaları adına önemli somut çıktılar ve kazanımlar edinmiş olacağız. Samsun İl Eğitim Müdürlüğü'ne böyle güzel bir projede bize birlikte çalışma fırsatı verdiği ve üstün misafirperverlikleri için size ve tüm Samsunlu ortaklarımıza ekibim ve kendi adıma teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaymakam İlyas Gün ise Bu proje ve yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Böylesi ortak fikirlerin olması çok güzel. Proje kapsamında daima arkanızdayız. Bu tür projelerin devam etmesini diliyoruz.”
dedi.