Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KEMAL ATATÜRK´Ü SAYGI ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

KEMAL ATATÜRK´Ü SAYGI  ÖZLEM VE MİNNETLE ANDIK

10 Kasım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında, Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü saygı, özlem ve minnetle andık.

10 Kasım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılı anma programı, saat 9.05´te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.
Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Erkan Boz, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Bnb. Talip Sevim, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Çakır, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Çelenklerin sunulmasının ardından saat 9.05´te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Meydandaki törenin ardından Terme Halk Eğitim Merkezi Özel idare Konferans Salonu´nda Karadeniz MTAL öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa geçildi.
Özel idare Konferans Salonu´nda Saat 09.30´da başlayan programa ilçe protokolü başta olmak üzere öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Karadeniz MTAL Müdürü Tuncay Özgenç yaptı.
Özgenç konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için ?Seni, tanımı güç, ölçülmez bir özlem, sevgi, saygı ve bağlılıkla anıyor ve daha çok arıyoruz?diyerek ?İnsan hak ve özgürlüklerini amaçlayan ve sağlayan onurlu kimliğimizi edinmemizin önderi olarak unutulmaz hizmetlerini, özverini, uyarı ve önerilerini tüm sıcaklığıyla yaşıyoruz. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Sen ebedi istirahatgahında rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti´ne 15 Temmuz akşamında olduğu gibi her zaman gönülden sahip çıkarak sana lâyık bir millet ve gençlik olmaya devam edeceğiz.? dedi.
Program sinevizyon gösterimi, Yolun Yolumuzdur Marşı, Mustafa Kemaller Tükenmez Oratoryosu, Mustafa Kemal´in sevdiği türkülerin koro tarafından seslendirilmesi ve Sarı Zeybek Oyunu ile devam etti.
Gençliğin Ata´ya cevabını, salondaki tüm katılımcıların ellerindeki Türk Bayrakları ile seslendirmesi, salonda büyük yankı uyandırdı.
İzleyicilerin ayakta alkışladığı program ilçe kaymakamı Emin Alıcı´nın görevli okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere teşekkürü ile son buldu. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER