Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

KENT KONSEYİ, GENÇLİK MECLİSİNİ KURUYOR

KENT KONSEYİ, GENÇLİK MECLİSİNİ KURUYOR

Terme Kent Konseyi, Gençlik Meclisi oluşturmak için sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor. Kent Konseyi, gençlik meclisi kurulması ile ilçede büyük sorun oluşturan madde bağımlılığı sorununa projeleriyle çözüm bulmaya çalışacak.

Terme Kent Konseyi, Gençlik Meclisi oluşturmak için sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerine devam ediyor.


Geçtiğimiz haftalarda MHP İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, Terme Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi´yi ziyaret eden Kent Konseyi Başkan ve üyeleri, 22 Ocak Cuma günü Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, CHP ilçe Başkanı Hasan Bekgöz, Terme İş Adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik, Terme Genç İş Adamları ve Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Çelebi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyarette bulundular.


Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik, ?Temiz çevrede, trafiği düzgün olan bir çevrede yaşamak istiyoruz. Gençlerimizin madde bağımlısı olması, bally ve tiner çekmesi içimizi sızlatıyor. Bunların da olmaması için ortak akılla hareket ederek yani siyasetçilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın bize yardımcı olmasını ve bu sıkıntıları hep beraber aşmayı istiyoruz. Kent konseyinde bir siyasi görüş olmayıp tüm siyasilerin bulunduğu ortak akılla, tamamen gönüllülerin fedakar çalışmalarıyla Terme´ye hizmet vardır. Trafik Terme´de kangren olmuş durumda bunun içinde ilk sorunumuzu trafik olarak görüp toplantılarımızda buna ağırlık verdik. Geçmişte yapılan raporlara ekler yapıp günümüzdeki sorunları ekleyerek rapor haline getirip Belediyeye sunacağız. Bu arada özellikle gençlerde büyük sorun haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele Gençlik Meclisini oluşturmak gayreti içerisindeyiz. Gençlik meclisinde, kötü alışkanlığı olmayan, toplum tarafından saygınlığı olan tamamen fedakarca ve gönüllüce çalışabilecek gençlerimiz görev alsın istiyoruz. Bunun için tüm sivil toplum kuruluşlarından 16-35 yaş aralığında bir gencin Kent Konseyi Gençlik Meclisine üye olmasını istiyoruz. Amacımız daha sağlıklı, kötü alışkanlığı olmayan, üretime yönelik faaliyetlerde bulunan gençlerimize sahip olmak.? diyerek sivil toplum kuruluşlarından birer üye istedi.

´GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ´
Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç ?Bu girişim ve çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. Madde bağlılığı ile mücadele edecek Kent Konseyi Gençlik Meclisinin kurulması, gelecek için bizleri umutlandırıyor. Sağlıklı bir genç, her alanda üretimi olan fikir yürütebilen topluma faydası olan bir bireydir. Gençlerimizin sağlıklı olması için hepimize görev düşüyor. Sizler Kent Konseyi olarak güzel bir projeye imza atmışsınız. İnşallah başladığınız yolda muaffak olursunuz. Bizler de bu girişiminize destek olmak için elimizden ne gelirse sonuna kadar yapacağız. Yeter ki sağlıklı düşünebilen, ülkesine ve milletine faydalı gençlere sahip olalım.?dedi.

´GENÇLER HEPİMİZİN,
ONLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ´
Terme İş Adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik ?Kendini toplumun bir bireyi gibi hissetmeyen gençler, herhangi bir sorun karşısında çözümün olmadığı yönündeki algıları, gençleri sorunları kendi başlarına çözmeye yöneltmektedir. Kendi başlarına çözeceklerine olan inançları onları tekrar suça itmekte ve bu gençler kısır döngü içerisine girmektedir. İşlediği suçun cezasını çeken genç tekrar topluma karışmaya çalışmakta, başarılı olamayınca da tekrar suç işlemektedir. Kent Konseyi olarak, gençlerimiz için başlattığınız bu oluşum Terme´de büyük bir atılım olacaktır. Başlattığınız mücadelede heyacanınızın dinmeden devam etmesini diliyorum. Gençler hepimizin ve onlara sahip çıkmalıyız. Biz de Terme İş Adamları Derneği olarak gençlerimiz için yapılacak her işin yanında memnuniyetle yer alacağız. ? dedi.


Ayrıca, TİAD Başkanı Muharrem Çelik, Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik´e ve üyelerine dernek tarafından basılan Termeli bürokratların yer aldığı ´Termemiz´ adlı kitabı hediye etti.

?GENÇLERİMİZ TOPLUMUN KANAYAN BİR YARASIDIR´
CHP Terme İlçe Başkanı Hasan Bekgöz ?Madde bağımlısı olan gençlerimiz toplumun kanayan bir yarasıdır. Ben bir vatandaş olarak sokaklarda parklarda gençlerimizi gördüğümde çok üzüntü yaşıyorum. Talihsiz bir şekilde madde bağımlısı haline gelmiş gençlerimizi topluma kazandırmak için yürüttüğünüz bu proje için sizleri tebrik ediyor ve her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum.?dedi.

?İLÇE GENÇLİĞİNİN SORUNLARI BİZLERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Terme Genç İş Adamları ve Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Çelebi ise ?Derneğimize yaptığınız ziyaret bizleri memnun etti. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu (KARGİF)´na, dolayısıyla da Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu´na (TÜGİK) bağlı bir dernektir. Türkiye de 10 bin işadamı üyesi bulunan TÜGİK´in Terme´deki sesi olan kurumsal bir dernektir.


Kent Konseyinin amacı kentteki paydaşları bir araya getirerek, tüm kenti kucaklayan "ortak Akıl" güç ve zenginliği ile ortak aklın süzgecinden geçen kararları, uygulamaya geçirilmesi isteği ile bir araya gelmiş bulunmasıdır.


Kent Konseyinin objektif yapısını yitirmemesi gerektiği her kurum ve kuruluşun yasalarda belirtildiği gibi aynı oranda temsil edilmesi gerekiyor. Konseyin yerel yönetime yol haritası belirlemesi gerektiğini bunun için de bağımsız, şehrin tümüne hitap eden bir yapıya kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz.


Oluşacak Gençlik Meclisinde TEGİAD´ı temsil edecek ismin belirleyip Kent Konseyine bildirildik. Bu konudaki hassasiyetimiz bizim de bir gençlik hareketi olmamızdan gelmektedir. İlçe gençliğinin sorunları bizleri de yakından ilgilendiriyor. Bu amaçla kent konseyiyle uyumlu bir şekilde çalışacağımızı sürdürmek istiyoruz.?dedi.