Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KENT KONSEYİNDEN KONFERANS

KENT KONSEYİNDEN KONFERANS

Terme Kent Konseyinin organize ettiği Gazetemiz yazarlarından Baha Rahmi Özen tarafından 11 Mart Cuma günü Terme Belediye Kültür Merkezinde ?Mehmet Akif ile Kur´an-ı Anlamak? konulu konferans verildi.

Terme Belediyesinin katkılarıyla Terme Kent Konseyi tarafından organize edilen konferansa Belediye Başkanı Şenol Kul, Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın başında Türk bayrağının doğuşu canlandırıldıktan sonra Termeli Yazar ve Şair Baha Rahmi Özen´in hayatı ve eserleri sinevizyon gösterisi ile anlatıldı.

Daha sonra Yazar Baha Rahmi Özen ?Mehmet Akif ile Kur´an-ı Anlamak? konulu konferansını sundu.
Özen, Akif´in şiirleri ile Kur´an ayetleri arasında sıkı bir ilişki bulunduğuna değinerek Akif´in şiirlerinde adeta ayetlerin bir tefsirini bulmanın mümkün olduğunu belirtti. Kur´an ayetlerinin mezarda okunmak için gönderilmediğine, yaşayanlara hitap etmek ve hayata uygulamak için indirildiğine değinen Özen, ayetleri satmanın ve ondan çıkar elde etmenin yanlış olduğunu vurguladı. Aynı safta durup aynı kıbleye yönelen insanların, camiden çıktıktan sonra birbirlerine karşı sevgi ve güven duymamalarının, yalan konuşmaktan çekinmemeleri, Kur´an ayetlerindeki sözlerin ne anlama geldiğini bilmemekten kaynaklandığını belirtti. Anlamını bilmeden, hayata tatbik etmeden Kur´an okumanın yarar sağlamadığını ifade etti.

Konferansın sonunda, Kent Konseyi tarafından hazırlanan teşekkür plaketi, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından Rahmi Özen´e takdim edildi. Belediye Başkanı Kul, bu tür konferansların Terme halkı için çok faydalı olduğunu, Kent Konseyi tarafından ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığını ve bu tür faaliyetlere desteklerinin devam edeciğini söyledi.

Konferas´ın ardından hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu.