Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KIBRIS GAZİSİNE SON GÖREV

KIBRIS GAZİSİNE  SON GÖREV

Kıbrıs Gazisi Hayrettin Yüksel geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Yüksel?in naaşı askeri törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Terme’nin Kuşculu Mahallesi’nde yaşayan Kıbrıs Gazisi Hayrettin Yüksel geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.
7 Ağustos Perşembe sabahı kalp krizi geçiren Hayrettin Yüksel kaldırıldığı devlet hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Terme`ye getirilen Gazi Yüksel`in naaşı 8 Ağustos Cuma günü Kuşculu Camiinde yapılan askeri törenin ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze töre-nine katılan Terme Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Jandarma Komu-tanı Hacı Gülman, Ziraat Odası Başkanı-Bilgi Gazetesi Genel Yayın yönetmeni M. Yetkin Karamolla-oğlu, Samsun 19 Mayıs Kışlası Merkez Komutanlığı, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, gazete-miz köşe yazarların-dan Rahmi Özen, askeri yetkililer ve dostları Yüksel ailesini bu acı günlerinde yalnız bırakmadı.    

“MÜCADELEYLE ADINI TARİHE KAYDETTİ”
Dünyada hiçbir toprak bizim topraklarımız kadar değerli değil diyen Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Gazilerimize ve şehitlerimize çok şey borçluyuz. Üzerinde yaşadığımız cennet vatan topraklarımız aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Hayrettin Yüksel de Kıbrıs`a vermiş olduğumuz mücadelede adını tarihe kaydetmiştir. Her zaman onlardan rahmet ve minnetle anacağız.”dedi.