Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KiMSESiZ ÇOCUKLARIN UMUDU OLACAKLAR

KiMSESiZ ÇOCUKLARIN UMUDU OLACAKLAR

Terme Halk Eğitimi Merkezi`nin açtığı ?Çocuk Bakım Elemanı Kursu?na katılan bayanlar meslek edinmenin yanı sıra Türkiye`deki 115 bin bakıma muhtaç çocuğa bakmaya aday olduklarını ifade ettiler.

Terme Halk Eğitimi Merkezi`nin açtığı “Çocuk Bakım Elemanı Kursu” büyük ilgi gördü.
Kurs öğretmeni Esma Ercan 1,5 yıl sürecek olan kursa katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek “ Şu an 38 kursiyer var. Kurs boyunca kursiyerlerimiz 45 adet modül programı teorik ve uygulamalı olarak öğrenecek. Çocuğun embriyo döneminden ergen olana kadar, ruhsal ve bedensel gelişimleri için her şeyi öğrettiğimiz bayanlarımız, başarılı olduktan sonra alacakları uluslararası düzeyde geçerli olacak sertifikaları ile evlerde çocuk bakımı, çocuk esirgeme kurumları, özel anaokulları ve Sevgi Evleri`nde donanımlı olarak iş bulabileceklerdir. Sevgi Evleri`nde barınan kimsesiz çocukların umudu olacaklar.”

“Annelerin doğru bildiği ancak bilmediği birçok şeyi onlara öğretiyoruz.” diyen Ercan, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, kurstan aldıkları bilgilerle çocuklara yardımcı olabilecek duruma geleceklerini ifade etti.

“DOĞRU BİLDİKLERİMİZİN YANLIŞ ODUĞUNU ÖĞRENDİK.”
Kursa katılan, evli ve 2 çocuk annesi Ayşenur Moral, “Liseden çocuk gelişimi okuyarak mezun oldum. Bu kursa tekrar başlama amacım çocuklarıma daha da faydalı olabilmek. Ayrıca Sevgi Evlerinde yetişen çocuklara sevgimi verebilmek, annelik yapabilmek. Çocukların beklediği ilgiyi, sevgiyi en güzel şekilde paylaşmak için tüm annelerin bu kurslardan faydalanmasını tavsiye ediyorum. Kurslar sayesinde bugüne kadar doğru bildiğimiz birçok yanlışımızı düzelttik.” dedi.

BAKICILAR SERTİFİKALI OLACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, 5 Kasım 2013`te yaptığı basın açıklamasındaki “Biz hep önce çocuk diyoruz. Çocuk bakımına yönelik yeni bir çalışma içindeyiz. 0-3 yaşındaki çocuğa bakan bakıcının bilinçli olması lâzım. Bakıcılarda sertifika sistemine geçeceğiz.” demeci konunun önemine dikkat çekerken kurslara olan talebi de oldukça artırdı.