Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KiRLi ALGI OYUNUNA BELGELi CEVAP

KiRLi ALGI OYUNUNA BELGELi CEVAP

Bilgisiz ve belgesiz, algı yaratmak çabası içinde vizyonsuzca yapılan habercilik anlayışını kınıyoruz.

    Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na yapılan ay yıldızın meydana renk kattığını ifade edenlere teşekkürlerimizi sunarken; bilgisiz ve belgesiz, algı yaratmak çabası içinde vizyonsuzca yapılan habercilik anlayışını ise kınıyoruz.  
    Doğru ve tarafsız habercilik; kamuoyunun doğru bilgi, belge ve doğru habere ulaşmasını mümkün kılmakla olur. 
    Gazeteciliğin gerektirdiği bu temel anlayışla, kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek ise bizlerin boynunun borcudur. 

    İHALE BEDELİ İKİYLE ÇARPILMIŞ, YALANLA DONANMIŞ
    “Saat kulesinin ardından ise ilçe meydanının yeni simgesi ay yıldız bayrak oldu. Temmuz 2021 tarihinde ihaleye çıkılan ve Ekim 2021 tarihinde tamamlanan projenin 499 bin TL olan toplam maliyetini duyup şaşkınlık yaşayanlar…” olduğunu belge sunmadan paylaşıp algı yaratmaya çalışanlara, belgelerle cevap veriyoruz:
    İlgili ihale, Kamu İhale Kurumu’ndan alınmış olup elektronik ihale ile alınmıştır. Bu ihaleye 4 firma girmiştir. Giren firmalar ve fiyatları belirtilmiş olup bizim fiyatımız ve bizden yüksek fiyat veren en yakın firma ile 42 bin, en uzak firma ile de 365 bin fiyat farkı bulunmaktadır.
    Faaliyet alanında ve resmi belgelerinde eksik olmayan her firma bu ihaleye girebilir. 
Bu ihale elektronik eksiltme yöntemiyle alınmış elektronik bir ihaledir ve itiraz süresi vardır.
    İhale bedelini çarpıtarak gündeme getirenler bu sürece acaba neden itiraz etmediler?
    İlgili gazete, bu konuda belki bilgi sahibi bile değildir. Eğer gerçekten merak edip gerçek gazetecilikten bahsedecekseniz, sisteme girip elektronik ihale detaylarını okumanızı tavsiye ederiz.  O zaman doğru gazeteciliği sizinle tartışabiliriz.Vizyon sahibi olmak bunu gerektirmez mu? 
    “Ekim 2021 tarihinde tamamlanan ihale” olarak haberinizde belirttiğiniz proje hâlâ  tamamlanmamıştır. İşin tamamı sadece meydanda yapılan ay yıldızdan ibaret değildir. Meydan proje bedeli 250 bin TL'dir. Diğer alanlara yerleştirilecek Terme yazıları çalışması devam etmektedir.

    AYNI SEKTÖRDEYİZ DİYE AYNI İŞİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ
    Faaliyet alanımızla yakından ilgilenen meslektaşımız; Bilgi Matbaacılık ve Gazetecilik firması sizinle aynı sektörde diye sadece sizin yaptığınız işi yapmak zorundadır diye bir kural var da biz mi gözden kaçırıyoruz?
    Gazetecilikle uğraşan bir firma, pekala başka alanlarda da faaliyet gösterebilir. Ticari unvanımız bir tüzel kişiliktir ve her alanda faaliyet gösterebilir. 
    Türkiye'deki medya sektöründeki birçok firmaya bakarsanız yüzde kaçı sadece medya sektöründe? Türkiye'nin elektrik devi firmaları olup gazete sahibi olanları bilmiyorsunuz sanırım.
    Firmamızın şehir görselleri hazırlama alanında da faaliyet gösterebilmesi için; matbaa işyeri sicili, gazete işyeri sicili, reklam ve aydınlatma işyeri sicili olarak SGK kayıtları mevcuttur. Ve alanında uzman arkadaşlarımız SGK’lı olarak çalışmaktadır. 
    Şirketimizin ortaklarının her biri farklı alanlarda zaten faaliyet göstermektedir. Sizde rahatsızlık yaratan konu nedir? 
    Bu gazete matbaa ve aydınlatma faaliyetlerini sürdürecektir. Bu konuda Türkiye'nin her yerinde ilgili görüşmelere başlanmış olup yakında diğer birçok projeyi de yakında takip edebileceğinizi sizlere müjdeleriz.
    Şirketimiz aleyhinde  yaptığınız bu kara, uydurma ve mesnetsiz açıklamalarınızın her biri yalandan ibarettir. Vizyon gazetesini bu haberinden dolayı tekzip ediyoruz. Sunduğumuz belgeler sizi tatmin etmediyse ilgili kurumlara dilekçe vererek de doğru bilgilere ulaşabilirdiniz. Yapılanı takdir etmek zorunda değilsiniz ama yalan haberi doğrulamak zorundasın. 
    Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak, belgeleri aslını görmek isteyen, meraklı, yalan haber yapmayan objektif arkadaşları çay içmeye bekleriz. 

    HUKUKİ SÜREÇTE GÖRÜŞMEK ÜZERE
    Vaktinde partiden istifa haberleriyle de gündemi meşgul etme çabası gösterdiniz. Sadece bir gülümseme sebebidir bu. Bahsettiğiniz isimlerin hiçbiri partisinden istifa etmemiştir. Yönetimden istifa etmekle partiden istifa etmek arasındaki farkı size anlatacak değiliz. O kadar da vizyonunuz vardır diye düşünüyoruz.
    Bahsi geçen arkadaşların hepsi partisinin üyesi olup ilgili üyelikleri de devam etmektedir. Bununla ilgili bilgilere de sizler nereden nasıl ulaşacağınızı iyi bilirsiniz. Tabi ki hukuki süreç bu yaptığınız asılsız haberlerle ilgili yakında başlamış olacaktır.
    Son olarak size, sizi muhatap aldığımız için değil, kamuoyuna doğru bilgilendirmek içindir. 

    BİLMEYENLER İÇİN BİLGİ GAZETESİ KİMDİR?
    Bilgi Ofset Matbaacılık ve Gazetecilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 2019 yılında 4 ortak tarafından faaliyete başlamıştır. Şirketimiz ortakları, değişik sektördeki faaliyet alanları içerisinde matbaa, aydınlatma ve reklam SGK kayıtları dahil toplam 68 kişi istihdam etmektedir.
    Firmamız Türk Ticaret Kanunu Esaslarına Göre Kurulmuş ilgili faaliyet alanları ekte belgelendirilmiştir.
    Faaliyet alanında belirtilen tüm işleri yapmak yasal ve hukuki olup ilçedeki başka bir gazeteden icazet  alınmasıyla ilgili bir madde yer almamaktadır. Hbr: Berkan KARAPIÇAK