Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KIRMIZI, BARIŞIN ADI OLSUN

KIRMIZI, BARIŞIN ADI OLSUN

Malatya Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğretmeni Nilüfer Zontul Aktaş tarafından hayata geçirilen `KIRMIZI HAYATIN RENGİ OLSUN` projesinin Karadeniz ayağını Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 9/A sınıfı oluşturdu.

Bu proje ile dünyanın her yanında akan çocuk kanının durmasını, akacak tek kanın oyun oynarken düştüklerinde dizlerinden akacak kan olması temennisini tüm ülkeye ve dünyaya yaymak. `Kırmızının Hayatın Rengi Olsun` projesi kapsamında 7 bölgeden, 7 şehir sınıfı belirlendi. İçlerine de projeyi anlatan birer mektup bırakıldı. Kutuların ulaştığı okullar, kutuyu almakla yetinmeyip, kendilerinin de başka okullara bu şekilde projeyi anlatan kırmızı kutular gönderecek. Bu şekilde, bir sevgi zinciri oluşturarak `KIRMIZI HAYATIN RENGİ OLSUN` projesinin asıl hedefine ulaşılması bekleniyor.

9/A sınıfı Rehber öğretmeni ve gazetemiz yazarlarından olan Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık, “Böyle anlamlı bir projede yer almak beni ve okulumu ve sınıfımı çok mutlu etti. Amacımız, bu barış zincirini daha geniş alana yayarak insanlarda farkındalık, barışa karşı duyarlılık oluşturmak. Bu amaçla öğrencilerimle biz de kırmızı kutularımızı hazırlayıp her bölgeden bir okula gönderdik. Bu konuda duyarlı olan öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocuklar barışa çağrı mektubunda şöyle sesleniyor: "Kırmızıyı seviyoruz, Kan Görmek İstemiyoruz KIRMIZI HAYATIN RENGİ OLSUN… Barışa dairdir bu mektubumuz.
Kırmızı en sevdiğimiz renk iken KAN görmek bizi nasıl usandırdı kırmızıdan.

Düşüp dizimizi yaraladığımızda` annemizin, öğretmenlerimizin, arkadaşlarımızın içi sızlıyor. Dünyanın her yerinde çocuk kanı akıyor, oluk olduk. Çocuklar oyun oynamayı sever, gülümsemeyi, gülmeyi, şeker yemeyi, kırda bayırda koşmayı, yazı yazmayı, kitap okumayı bilir ve bilmeli.

Savaşı bilmez çocuklar. Ölümü, yarayı, kanı bilecek kadar büyük mü ki onlar.
Sadece düşünce, dizleri ağrıyınca ağlasın çocuklar sadece…

İzin verin kırmızı en sevdiğimiz renk olsun.
Biz biliyor ve inanıyoruz.

Bu dünyaya sığabilecek kadar yaratılıyoruz.
Tüm sözler, şarkılar, barışa, sevgiye dair olsun. Ölmesin hiçbir yerde çocuklar ÖLMESİM.”