Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ HİBE BAŞVURU SÜRELERİ UZATILDI

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ  HİBE BAŞVURU SÜRELERİ UZATILDI

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam: "Kırsal Kalkınma destekleri, Hibe başvuru süreleri, ilgilenen vatandaşlarımız lehine uzatıldı."diyerek yapılan değişiklikler sonrası başvuru sürelerini aktardı.

    Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'le ilgili bazı hususlarda değişiklik yapılarak 17 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış ve Uygulama ve Satın Alma Rehberleri de güncellendi.
    Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Valiliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam: "Kırsal Kalkınma destekleri, Hibe başvuru süreleri, ilgilenen vatandaşlarımız lehine uzatılmış olup yapılan değişiklikler sonrası başvuru süreleri şöyledir;
    Ekonomik Yatırımlar için; 09.04.2021,
    Altyapı Yatırımları için; 23.03.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.
    Uygulama Rehberlerinin güncel hallerine; Bakanlığımız internet sitesinde yer alan, KKYDP Ekonomik ve Altyapı Yatırımları Online başvuru kısmında (https://edys.tarim.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3) yer alan "Bilgi Edinme ve Mevzuat" başlığı altında "Mevzuat" bölümünden ulaşılabilir.
    Herhangi bir mağduriyet oluşmaması adına, programa başvuruda bulunmak isteyen yatırımcı ve başvuru işlemlerini yatırımcılar adına yürüten danışmanlık hizmeti veren kişi, kurum ve kuruluşların müracaat hazırlıklarını güncellenen rehberlerde yer alan açıklamalar doğrultusunda hazırlamaları gerekmektedir.
    Konuyla ilgili Detaylı Bilgi için; İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'ne, Ekonomik Yatırımlar için; 0 362 231 37 00 - 305 (dâhili) ve Altyapı Yatırımları için de; 0 362 231 37 00 – 314 (dâhili) No'lu telefonlardan bilgi alabilirsiniz. Üreticilerimize hayırlı olsun der, şimdiden bol bereketli hasatlar dilerim." dedi.