Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KIŞ KENDİNİ ERKEN HİSSETTİRDİ

KIŞ KENDİNİ ERKEN HİSSETTİRDİ

Yılın ilk karı Ter-me´ye erken düştü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15-20 santimi bulurken, beyaza bürünen merkezde ise kartpostallık görüntüler oluştu. Vatandaşlar, 40 yıldır merkezde kar ve buzun bu kadar erken geldiğini belirtti.

Ülke genelinde hava sıcaklığının düşmesiyle kış mevsimi yüzünü gösterdi. Terme´de kar yağışı etkili olmaya başlarken Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Şubesi Fen İşleri Müdürü Oktay Altun ve ekibi de hazırlıklarını tamamladı.

1 Aralık Perşembe günü akşamı etkisini gösteren kar yağışı Terme´nin yüksek kesimi Örencik, Ambartepe ve Kesikkaya mahallelerinde yolların kapanmasına sebep oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Şubesi Fen İşleri Müdürü Oktay Altun ve ekibi kapanmış olan yolları açma çalışması başlattı. Ara yollar dahil bir çok yol açan ekip geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı hızda çalışmalara devam edeceklerini belirttiler.
İlçe genelinde kış ayı boyunca yapılacak çalışmalar 2 adet Kepçe , 1 adet Greyder makineleri ve 7 kişiden oluşan ekiple mücadele edilecek.