Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KIŞLIK HAZIRLIK BAŞLADI

KIŞLIK HAZIRLIK BAŞLADI

Yaklaşan kış mevsimi öncesi Terme'deki vatandaşları kış hazırlıkları telaşı sardı.

    Yaz aylarının sona ermesine sayılı günler kala Terme'deki vatandaşları kış hazırlıkları telaşı sardı. 
    Hazır yiyecekler yerine, kendi aldıkları sebzelerden ve meyvelerden sağlıklı birçok yiyecek hazırlayan ev hanımları, kışa hazırlık yapmaya devam ediyor.
    Her yıl olduğu gibi bu yıl da sonbahar ayının girmesiyle başlayan kış hazırlıklarının başında ise, salça, biber tuzu, menemen, tarhana, reçel, pekmez, turşu ve konserveler geliyor.
    Kışlık alışverişi kendileri yapan vatandaşlar, “Zorlu geçen fındık sezonunun ardından gerek bahçemizden topladığımız, gerekse pazardan kendi seçtiğimiz doğal ve taze ürünleri hijyenik bir şekilde kışa hazırlıyoruz. Bu hazırlıkları yaparken de sağlıklı ve organik ürünleri tercih ediyoruz. Kışın sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bu sayede ihtiyacımız olan kışlık malzemeler her an elimizin altında bulanabiliyor ve güvenle tüketiyoruz.
    Değirmenci Hikmet Güler ve Yalçın Mutlu, “Kış sezonu yaklaştıkça değirmenimize elma, armut, salçalık biber çekimi için vatandaşlar geliyor. 
    Vatandaşlara hizmet verirken en çok dikkat ettiğimiz şey ortamın hijyenik olması. Hijyene önem veriyoruz. Bu yüzden müşterilerimiz her yıl düzenli olarak bu zamanlar bize gelip tercihlerini bizden yana kullanıyorlar. Bu durumdan mutluyuz.”dedi.