Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KiTAP BAĞIŞLAMA KAMPANYASINDA HEDEF 1 MiLYON

KiTAP BAĞIŞLAMA KAMPANYASINDA HEDEF 1 MiLYON

'Samsun Okuma Vakti' projesi kapsamında 1 milyon hedefli kitap toplama kampanyası başlatıldı.

    'Samsun Okuma Vakti' projesi kapsamında 1 milyon hedefli kitap toplama kampanyası başlatıldı. Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ diyerek okunmuş kitapları başkaları tarafından okunmasını sağlamak üzere kitap bağışlama kampanyası başlattıklarını söyledi.

    Samsun Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan 'Samsun Okuma Vakti' Projesi'nin 3. yılında Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde  'Samsun Okuma Vakti Kütüphaneleri' tanıtım töreni yapıldı.
    Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “'Samsun Okuma Vakti', nesillerin dünyasında fark yaratmak için çıkılan bir gönül seferberliğidir. Yerel bir hareket olarak başlayan 'Samsun Okuma Vakti',  bugün geldiğimiz noktada ulusal bir hüviyet kazanarak tüm yurtta tanınır hale gelmiştir. 'Her Yere Kitap Her Yerde Kitap' etkinliği ile sanatçılar, yazarlar, akademisyenler ve milletimiz nezdinde benimsenerek markalaşan projemiz, nihai amacına birlik ve dayanışma sayesinde ulaşacaktır. Bizlere her konuda destek olan  Valimiz Sayın Osman Kaymak başta olmak üzere proje için çalışan, projeye katkı sunan herkese teşekkürü bir borç biliyor, çalışmanın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Unutmayalım ki 'Bir şehir değişir Türkiye değişir'” dedi.

    NERDE SORUN VARSA 
    ORADA EĞİTİMSİZLİK VAR
    Samsun Valisi Osman Kaymak ise konuşmasında, "Eğitim en önemli meselemizdir. Nerede bir sorun varsa temeline indiğimizde orada bir eğitimsizlik olduğunu görüyoruz. Eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve okul müdürlerinin yapacağı iş değil. Bütün toplumun katmanları içselleştirip herkes bu işe sahip çıkarsa o zaman bir sonuç alırız. Ben gerçekten Samsun Okuma Vakti projesinin gelişimini görmekten son derece memnunum. Bir söz vardır. Marifet iltifata tabidir. İnsanlar destek olur, kucak açar ve sahiplenirse iş gerçekten büyür, gelişir ve güzelleşir. Şahsen ben bu güzellikleri görmekten son derece mutluyum. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz ve proje birimindeki arkadaşlarımız büyük bir gayret sarf ediyorlar. Samsun’da Türkiye’ye örnek işler çıkarıyoruz. Ben herkese bu anlamda çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    HEDEFİMİZ 1 MİLYON KİTAP
    Konuşmasında 'Samsun Okuma Vakti' projesine yeni bir boyut kazandırdıklarını da söyleyen Vali Kaymak, "Artık ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ diyerek okunmuş kitapları başkaları tarafından okunmasını sağlamak üzere bugünden itibaren kitap bağışlama kampanyasını başlatıyoruz. Bu toplanan kitaplarla ilimizde 1 gezici kütüphane, 1 merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane, 1.000 mini kütüphane kuracağız. Bundan da çok umutluyuz. Ben Samsun’da ki öğretmenlerime, öğrenci kardeşlerime, kurumlarıma ve STK’lara güveniyorum. Samsun bir ilkadım kenti, ilklerin şehri, önder ve rehber kenttir. Biz projeyi başlattıktan sonra diğer illerde de başlatıldı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bir şeyi isteyerek ve samimiyetle yaparsanız, daha sonra bu güzellikler paylaşılıyor ve büyüyor. İşte bu güzellik ve iyiliğin gelişmesine sebep olan bu ekibin başında olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum. Kitap okumanın benim mesleki kariyerimde çok büyük katkısı var. Bayburt’ta okulda okurken bir öğretmenim şunu söyledi. İstanbul’da ki arkadaşlarınla yarışmak istiyorsan çok kitap okuman lazım dedi. Bu okuma sayesinde bugünlerime geldim. Çocuklarımızın bazıları kitap okuyor, bazıları okumuyor. Bilgisayar, televizyon ve cep telefonun başından kalkmayan çocuklarımız var. Çocuklarımıza kitap okumayı küçük yaşlarda vermemiz gerekiyor. Buradaki iş aileye düşmektedir. Ailecek kitap okumaz isek sadece çocuğumuza sen kitap oku denirse olmaz. Teşvik anlamında kitap okuma birlikte yapılmalıdır. Akşam saat 20.00 olduğu zaman okuyabildiğimiz kadar birlikte kitap okuyalım. Çocuklarımıza iyi bir örnek olacaksak nasihatten ziyade hayatımızla ve yaşantımızla örnek olmak durumundayız. Mutlu, huzurlu ve kalkınmış bir toplum için eğitim sorunlarını çözmek durumundayız. Arkadaşlar güzel bir şey varsa onu hemen ödüllendir-meliyiz. Bu tür projelerle ve akademik başarının artırılmasındaki çalışmalarla emsallerine göre farklı bir çalışma ortaya koyan kim varsa anında onu ödüllen-dirmeyi kendime prensip almış birisiyim. Güzel işler yaptığınız müddetçe Valilik olarak yanınızda olacağız. 1 milyon hedef koyulan kitabı inşallah aşacağız. ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ projesinin ülkemize, Samsunumuza ve çocuklarımıza başarı ve güzellikler getirmesini diliyorum”dedi. Hbr: Samsun Haber Hattı