Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KİTAPHANE'NİN DÜZENLEDİĞİ 'KİTAP HALKASI'İKİ YILDIR DEVAM EDİYOR

KİTAPHANE

Çok çeşitli konuların işlendiği, yazarların tanıtıldığı kültürel ortam katılanları memnun ediyor.

Terme Çarşamba Caddesinde Kitaphane nin düzenlediği 'Kitap Halkası' iki yıldır devam ediyor. 

Katılımcılarda yaş sınırı olmayan kitap halkası Hüseyin ve Yasemin Uysal'ın birlikte düzenledikleri bir etkinlik. 

Çok çeşitli konuların işlendiği, yazarların tanıtıldığı kültürel ortam katılanları memnun ediyor. 

Tarih, edebiyat, fantastik, polisiye gibi birçok kitabın tartışılıp konuşulduğu bu ortama ebeveynler çocuklarının hayata atılmasında yararlı olacağına inandıkları için özellikle gönderiyorlar. 

Her pazartesi yapılan bu program bir çok çocuk genç ve yetişkin bireyin kendini ifade edebileceği bir sohbet ortamı sunuyor. 

Katılımcılardan Meliha Uzun "Her pazartesi katılmaya çalıştığım bu PROĞRAMDA henüz dört buçuk yaşındaki bir çocuğun orada bulunan topluluğun karşısında hikaye anlattığını görmek beni çok duygulandırdı. Çocuklarımızın böyle kültürel bir ortamda yetişiyor olması bizim gelecekle ilgili umudumuzun bitmemesi, suç oranlarının azalması, sağlam kafada insanlar yetişmesi demektir.

Böyle kazanımları olan yerlerin açılarak çocuk, genç ve yetişkinlerin ufkunun genişletilmesi faydalı olur düşüncesindeyim. " diyerek fikrini belirtti. İki yıldır düzenli katılım sağlayan ev hanımı Havva Taşkın :" Bu kitap halkasını çok önemsiyorum. Okuyan insan okuduğunu kendini anlayan insanlarla paylaşma ihtiyacı duyuyor. Bu okuma halkası bana bu duyguyu tattırıyor.  Çok insanı bu ortama davet ediyorum bu ortam insanı okumaya da sevk ediyor.' diye düşüncelerini ifade etti.