Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KİTAPSEVERLER KİTAPLARLA BULUŞTU

KİTAPSEVERLER KİTAPLARLA BULUŞTU

Fatih Anadolu Lisesi, Samsun TÜYAP Kongre ve Sergi Sarayında açılan 3. Karadeniz Kitap Fuarını ziyaret etti.

Gezi ve İnceleme Kulübü Danışman Öğretmeni Seyfi Günaçtı´nın düzenlediği gezide okulun değişik sınıflarından 58 öğrenci 23.02.2017 Perşembe günü kitap fuarını gezdi.
9A sınıfı öğretmeni Yetkin Danacı´nın kendi sınıfı ile katıldığı gezide Matematik Öğretmeni Samet Özdemir de kendisine yardımcı oldu. Öğrenciler iki saat boyunca 1. ve 2. Sergi salonlarını dolaştılar. Yayınevlerini tanıdılar ve kitaplarla haşir neşir oldular. Beğendikleri kitapları satın aldılar. Hazır bulunan yazarlara kitaplarını imzalattılar ve onlarla sohbet etme imkânı buldular.
Bu arada Termeli yazarlardan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin´i de ziyaret eden gezi ekibi, Sezgin´in kitaplarını incelediler ve kendisiyle fotoğraf çektirdiler. Kitap fuarından sonra Samsun Kent Müzesi´ni de gezen öğrenciler, Samsun´un tarihi hakkında bilgiler edindiler.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Emircan Ergün, ?Benim için çok olumlu ve faydalı bir gezi oldu. Fuarda çeşitli kitapları ve bazı yazarları gördük. Müzeyi gezerken de tarihimiz hakkında bilgi edindik. Benim için güzel bir gündü? derken, 10A sınıfı öğrencisi Umutcan Çifci de, ?Bu gezi bana kitap okumayı sevdirdi. Bu tür gezilerin düzenli olarak yapılmasını istiyorum? dedi.