Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ

KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ

Terme´de fındığa alternatif ürünlerden biri olan kivide, verimi artırmak için üreticilere budama eğitimi verildi. Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli çiftçilere uygulamalı eğitim verdi.

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde, 5 Şubat Salı günü kivi üreticilerine yönelik kivi budama eğitimi düzenlendi.
Ziraat Mühendisi Ferhat Sezgin tarafından, üreticilere yönelik bir gün süreli verilen eğitimde, budama,verim artırma ve yetiştiricilik üzerine bilgiler verildi.
Terme´nin kivi yetiştiriciliğinde uygun bir bölge olduğunu aktaran Sezgin ?Bölgemizde çiftçilerimiz kivi meyvesini az miktarda yetiştirdiğinden satış imkanı bulamıyorlar. Eğer bilinçli bir üretim yapılarak üretim miktarı artırılırsa bu meyve, fındık üretimine ek olarak yapılabilecek en uygun tarım ürünüdür.? ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir ise ?Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda bu tür eğitimlerimize devam edeceğiz. Bu tip eğitimleri önemsiyoruz.? dedi.