Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

KİVİ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Terme´de fındığa alternatif ürünlerden biri olan kivide, verimi artırmak için üreticilere budama eğitimi verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir yaptığı açıklamada, teknik personelin çiftçilere uygulamalı kış budama eğitimi verdiğini söyledi.
20 Şubat salı günü Ziraat Mühendisi Ferhat SEZGİN tarafından teknik elemanlara ve üreticilere yönelik uygulamalı BUDAMA eğitimi gerçekleştirildi. Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen uygulamalı kivide kış budaması eğitimine çiftçiler katılım sağladı.
Kividen yüksek verim alınabilmesi için kış budamasının doğru ve dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğinİ belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Demir "Kivi üretiminin bilinçli ve modern tarım tekniklerine uygun olarak yapılabilmesi için eğitimler düzenlenmektedir. Budama her meyvede olduğu gibi kivide de çok önemli bir bakım faaliyetidir, bu bağlamda ürün vermiş dalların çıkarılıp, aynı yıl sürmüş meyve gözü bulunan dalların 12-13 göz üzerinden alt kısma bakan gözden budanması, dik giden sürgünlerin çıkarılması, hastalıklı dalların çıkarılması gerektiği detaylı bir şekilde çiftçilerimize gösterilmiştir." dedi.