Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KIZ KAÇIRANLARA YARGIDAN CEZA YAĞDI

KIZ KAÇIRANLARA YARGIDAN CEZA YAĞDI

Terme Elmalık Mahallesinde zorla kaçırılan D.Ş.´nin davası, Terme Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılama sonrası sonuçlandı. Olaya karışan çoğu kişi ağır cezaya çarptırıldı.

 

Terme Elmalık Mahallesinde 24 Nisan 2016 tarihinde kendisiyle evlenmek isteyen ve red cevabı alan F.E. tarafından kaçırılarak alıkonulan D.Ş. isimli genç kızın davası sonuçlandı.
Edinilen bilgiye göre olayın yaşandığı tarihte 29 yaşında olan D.Ş. kendisiyle evlenmek isteyen bir kişi tarafından ailesinden istendi. Ancak aile ve genç kız damat adayını red edince, bir müddet sonra genç kız, onu isteyen şahıs ve ona yardım eden bazı kişilerce zorla kaçırıldı. Durumu haber alan aile ise olayı hemen emniyet güçlerine bildirdi.
İsteme olayının ardından red edilen F.E´nin kız kardeşi S.K., abisinin evlenmek istediği D.Ş ile sosyal medya üzerinden arkadaş oldu. Bir müddet genç kızla konuşan şahıs, D.Ş.´nin güvenini kazanarak onu dışarıda buluşmaya ikna etti. Bunun üzerine 24 Nisan Pazar günü kız kardeşi S.K. ile buluşma yerine giden D.Ş., Cumhuriyet Mah. Asya Sokak´ta, F.E ve ona yardım eden kişiler tarafından silah zoruyla kaçırılarak Bafracalı Mahallesinde bir evde alıkondu.

3 KEZ İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Kaçırıldığı şahıslar tarafından F.E ile zorla evlenmesi için üzerinde baskı kurulan D.Ş., bulduğu ilk fırsatta bileğini keserek canına kıymak istedi. Ancak şahıslar kızı serbest bırakmayınca bu sefer de genç kız bir gün sonra, zorla tutulduğu evin ikinci katından kendini aşağıya attı. Sol ayak bileği ve belinde kırıklar oluşan kız, caniler tarafından hastaneye götürülmek yerine tekrar eve çıkarıldı. Evlilik için aşırı baskı, tehdit ve hakarete maruz kalan D.Ş., serbest bırakılmayınca bu sefer de kendisini çarşafla boğmaya kalktı. Genç kızın baygınlık geçirmesi üzerine öldüğünü düşünen ve paniğe kapılan şahıslar, 112 Acil Servise haber verdi. Bunun üzerine genç kız ağır yaralı vaziyette Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bunun üzerine ifadesi alınan D.Ş. olayla ilgili sorgusunun ardından kendisini zorla kaçıran F.E. ve ona yardımcı olan kişilerden şikayetçi oldu. Terme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve sürdürülen soruşturma neticesinde; D.Ş.´yi kaçıran, zorla alıkoyan ve tehdit eden sanıkların cezalandırılmaları istemiyle Terme 2. Asliye Ceza Mahkemesi´ne dava açıldı.

YARGIDAN AĞIR CEZALAR
Terme Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılama 17 Kasım 2017 Cuma günü sanıkların cezalandırılmasına karar verilerek son buldu.
Verilen hüküm gereğince, kızı kaçıran F. E. 23. Yıl 6 ay, kaçırılmasına yardım eden B.E. 14 Yıl 6 ay, evine alan H.E 15 yıl 6 ay, ve D.E 15 yıl, kaçırmaya araç tahsis eden M.E. ve Y.E. 9 yıl, kızın kaçırılmasına yardımcı olarak belirli bir yere davet eden S.K. 12 yıl, araç tahsis eden V.K. 4 yıl 6 ay, kız kaçırıldıktan sonra yardımcı olan E.E. ve D. E 9 Yıl ceza aldı.