Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KIZILAY HAFTASI ETKiNLiKLERLE KUTLANDI

KIZILAY HAFTASI ETKiNLiKLERLE KUTLANDI

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kızılay Haftası kapsamında ilçemizdeki birçok okulda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Taşpınar İlkokulu, Terme Anaokulu, Barbaros İlkokulu, Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesinde Kızılay çadırları kurulurken, öğrencilere Kızılayın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi izletildi. Ayrıca tüm okullarda öğrencilere Kızılay´ın tanımı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
Bazı okullarda öğrencilerin kendi aralarında topladığı giyecek, gıda vb. ürünler kolilenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı Terme Şubesi yetkililerine teslim edildi.

DÜNYA ÜLKELERİNE ÖRNEK OLUYORUZ


Okullardaki etkinliklere katılan Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu ?Türk Kızılay´ı sahip olduğu misyon çerçevesinde 1868 yılından bu yana takdirle karşılanan hizmetlerini devam ettirmekte, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına önemli katkıda bulunmakta ve imdat diyen herkesin yardımına koşmaktadır.
Türk Kızılay´ı, ülkemizde yardımlaşma duygumuzun harekete geçmesinde ve yapılan yardımların sistemli bir şekilde organize edilerek gıda, giyim, barınma, ilaç, kan ve diğer ihtiyaçların vatandaşlarımız ile aynı zamanda dünyanın birçok köşesinde muhtaç insanlara ulaştırılmasında yardımcı olmuştur.
Ayrıca, savaşta ve barışta gönüllü olarak dil, din, ırk ayrımı yapmadan güzel çalışmaları ile dünya ülkelerine de örnek olmaktadır.?dedi.

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU

Bu yıl da Kızılay haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını dile getiren Aksuoğlu ?İlçemizde bulunan birçok okulu ziyaret ederek çocuklara ve gençlere 7 temel ilke olan ´İnsanlık, Ayrım Gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Gönüllü Hizmet, Birlik, Evrensellik´ konulu filmi izlettirerek yardımsever olmayı anlattık. Aynı zamanda düzenlenen etkinliklerle çocuklara ilk yardım ve yardım bilinci oluşturuldu. Ayrıca Kızılay Haftası boyunca ilçemizde kan kampanyaları da düzenlenecek.

Tüm bu hazırlıkların yürütülmesine katkı sağlayan öğrencilere, öğretmenlerimize ve bağışçılarımıza teşekkür eder, Milletimizin Kızılay Haftasını kutlarız? dedi.