Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Kızılay Haftası kapsamında Türk Kızılayı Terme Şubesi Başkanı Mehmet Aksuoğlu gazetemizi ziyaret etti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Türk Kızılayı Terme Şube Kordinatörü Mehmet Aksuoğlu ve yardımcısı Hasan Şahin gazetemizi ziyaret ederek Kızılay Haftası hakkında bilgiler verdi.
İlçemizdeki birçok okulda da çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade eden Şube Kordinatörü Mehmet Aksuoğlu, ?Hafta kapsamında bir çok okulda çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilere, Kızılay´ın tanımı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdik.
Türk Kızılay´ı, sahip olduğu misyon çerçevesinde 1868 yılından bu yana takdirle karşılanan hizmetlerini devam ettirmekte, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına önemli katkıda bulunmakta ve imdat diyen herkesin yardımına koşmaktadır.
Türk Kızılay´ı, ülkemizde yardımlaşma duygumuzun harekete geçmesinde ve yapılan yardımların sistemli bir şekilde organize edilerek gıda, giyim, barınma, ilaç, kan ve diğer ihtiyaçların vatandaşlarımız ile aynı zamanda dünyanın birçok köşesinde muhtaç insanlara ulaştırılmasında yardımcı olmuştur.
Ayrıca, savaşta ve barışta gönüllü olarak dil, din, ırk ayrımı yapmadan güzel çalışmaları ile dünya ülkelerine de örnek olmaktadır.
Tüm bu hazırlıkların yürütülmesine katkı sağlayan öğrencilere, öğretmenlerimize ve bağışçılarımıza teşekkür eder, Milletimizin Kızılay Haftasını kutlarız? dedi.