Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KIZILAY SAMSUN ŞUBELERİ, AYVACIK´TA TOPLANDI

KIZILAY SAMSUN ŞUBELERİ, AYVACIK´TA TOPLANDI

Türk Kızılayın Ayvacık Şubesi Samsun´daki diğer şubeleri ağırladı.

Türk Kızılayı Samsun Şubeleri arasında, 11 Ekim Pazar günü Ayvacık´ta birlik-beraberlik ve kaynaşma toplantısı düzenlendi.

Türkiye´nin en köklü ve en etkin sivil toplum kuruluşu olan Türk Kızılayı´nın Samsun da 17 ilçede hizmet veren toplam 21 şubesi Ayvacık´ta düzenlenen toplantı ile bir araya geldi.


Toplantının açılış konuşmasını Türk Kızılayı Ayvacık Şube Başkanı Ali Seven yaptı. Seven konuşmasında, şubelerin faaliyetleriyle ilgilendiklerini, eksiklerini giderdiklerini, şubelerin yapacakları işler konusunda daha da bilinçlendiğini belirterek bu tür istişare toplantılarının devam etmesinin Türk Kızılayı´na katkı sağlayacağına inandığını söyledi.


Toplantıda söz alan Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise, bu toplantıları genel merkez dahil kendilerinin de önemli bulduğunu ifade ederk ? Bu tür toplantılar şubelerin ufkunu açıyor. Yeni hizmet yerleri ve kaynaklar yaratmada katkı sağlıyor.?dedi.


Orta Karadeniz Kan Merkezinin yapımının bittiğini ve kasım ayı içerisinde tüm şubelerin ev sahipliğinde genel başkan Ahmet Lütfü Akar´ın katılımıyla açılışının yapılacağını söyleyen Keskin, bu açılış esnasında tüm şubelere ait kadın kollarının Samsun´da yerel ürün ağırlıklı kermes düzenleyeceğini ve Kızılay´a gönül vermiş tüm bayanlardan kermese katkı vermelerini istedi.


Toplantıya Samsun, Terme, Çarşamba, Ayvacık, Hüseyinmescit, İlkadım, Canik, Atakum, Havza, Kavak, Vezirköprü, Asarcık başkan ve yönetimlerinden temsilciler katıldı.


Ayvacık Dereiçi Sosyal Tesislerinde verilen yemek sonrası büyükşehir belediyesine ait Samsun gemisiyle Saklı Cennet Ayvacık´ta göl gezisi yapıldı.