Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KIZILAY MİLYONLARA ULAŞTI

KIZILAY MİLYONLARA ULAŞTI

KIZILAY MİLYONLARA ULAŞTI

    Türk Kızılay’ı Terme Koordinatörü Bağımsız Denetçi, Bilirkişi, Serbest Muhasebeci Mali-Müşavir Mehmet Aksuoğlu,     Covid-19 ve Ramazan ayı ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.
    Türk Kızılay'ının bu dönemde yurt içinde ve yurt dışında birçok ülkede faaliyet gösterdiğini ve yardım amacıyla milyonlara ulaştığını söyleyen Aksuoğlu “Kızılay, yurt içinde ve yurt dışında yüz binlerce aileye gıda paketi, 700 bin kutu kavurma, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi ailelere 400 TL’lik yardım, Türkiye genelinde Ramazan  pideleriniz bizden kampanyası, bunun yanında su ve çocuklara hediyeler dağıtarak milyonlarca aileye ulaştı.
    Kızılay’ın ülke geneline yürüttüğü tüm bu kampanyalar kapsamında, Türk Kızılayı Terme Temsilciliği tarafından ilçemizde, 470 aileye gıda paketi, 432 kutu kıyma-kavurma, 180 aileye 400 TL’lik nakdi yardım, 1800 aileye Ramazan Pidesi yardımında bulunuldu.
    Ayrıca pandemi süreci içersinde; Terme esnafı ve çalışanlarına 2250 adet maske, 660 adet el dezenfektanı dağıtıldığı bilgisini veren Aksuoğlu, maske ve dezenfektan dağıtımının yeni proje geldiğinde tekrar edeceğini söyledi.
    
    KAN İHTİYACI DEVAM EDİYOR
       Pandemi süreci başladığında Kızılay’ın kan stoklarının iyi olduğunu aktaran Aksuoğlu “Bu zor dönemde stokların hızla tükenmesine karşın halkımız sağolsun
kan kampanyalarına duyarlı davrandı. ramazan ayına rağmen, geçmiş yıllardaki ramazanlara göre 3 kat fazla kan bağışı yapıldı. Yine ilçemizde de ramazan ayında, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Mezunları Derneği’nin katkılarıyla 2 defa kan kampanyası düzenlendi. Kampanyada 275 ünite kan bağışı yapıldı. Terme halkı bu konuda teşekkürü fazlasıyla hak etti. Termeli hemşehrilerimizi  kan kampanyalarına bu zor dönemlerde desteğe devam etmelerini istiyoruz.”dedi.
      
    HAYIRSEVERLERİMİZE
    TEŞEKKÜR
      Ramazan sürecinde şubeye fitre, gıda paketi, zekat ve yardımları yapıldığını aktaran Mehmet Aksuoğlu “Ramazan ayı içinde bu yardımlar yerlerine ulaştırılmıştır. Türk Kızılay’ı nezdinde maddi manevi yardımlarını esirgemeyen genel merkez yönetim kurulu ve profesyonel çalışanlarına, Terme yönetimine desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza, uyumla çalıştığımız Terme Belediye Başkanlığımıza ,Terme vefa gönüllüleri grubuna, gece gündüz çalışan gönüllülerimize ve hayırsever halkımıza da teşekkür ediyorum.”dedi. Hbr: Murat KILIÇ