Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KIZILAY´DAN KURBAN İBADETİ İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

KIZILAY´DAN KURBAN İBADETİ  İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere ?Kurban Bereketi Tüm Yıl Sürsün? sloganıyla sesleniyor. Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurtiçinde büyükbaş için bir hisse

Türk Kızılayı´nın artık geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanan model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

?KURBAN ASLA BİR BAĞIŞ DEĞİLDİR, BİR İBADETTİR?
Türk Kızılayı Terme Şubesi Başkanı Mehmet Aksuoğlu, ?Kurbanlar, Et ve Süt Kurumunun modern mezbahalarında dini görevliler eşliğinde İslami esaslara ve kurallara uygun olarak kesilmektedir. Bunun yanı sıra veterinerler de büyükbaş hayvanların sağlıklarına dair denetlemelerde bulunup, kurban tanımına uymayan kurbanların kesilmesine izin vermemektedir. Kesim anında görevlendirilen noterler vasıtasıyla bu işlemler yapılırken, vekâlet verilen insanlar adına bu kesimler resmen zapt altına alınmaktadır. Kurbanın olmazsa olmazları arasında olan kurallara uygunluk şartı Türk Kızılayı ile yerine getirilmektedir. Kurban asla bir bağış değildir, bir ibadettir, buna bu gözle bakmalıyız.?açıklamasında bulundu.
Aksuoğlu, kurban bağışında bulunmak isteyenlerin, Türk Kızılayı Terme Şubesine (0362 876 20 16 - 0542 415 88 48) ve Terme Bilgi Gazetesine (876 20 20) başvuruda bulunabileceklerini söyledi.