Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KIZILAY´DAN TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

KIZILAY´DAN TEKERLEKLİ  SANDALYE YARDIMI

Hayvanlarda görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hastalık riskinin olduğu ilçelerde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara, dönemler halinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir B

Hayvanlarda görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hastalık riskinin olduğu ilçelerde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara, dönemler halinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği Ektoparaziter ilaçlarının ücretsiz olarak uygulanmasına devam ediliyor.
Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Bekir KARAOSMAOĞLU konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ?Birer ay arayla dört dönem halinde yapılması planlanan uygulama kapsamında ilk iki dönemde toplam 176.000 büyükbaş ve 80.000 küçükbaş hayvana ektoparaziter ilaç uygulaması yapılmıştır. Kenelere karşı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda uygulanan ilaçlama çalışmaları ile kenelerin kan emme zincirinin kırılarak kırsal yaşamda faaliyet gösteren özellikle risk altındaki çiftçilerdeki hastalık bulaşma ihtimalinin azaltılması hedeflenmektedir.?