Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KOLAY SANILAN MAÇ ZOR BİTTİ: 3-2

KOLAY SANILAN MAÇ ZOR BİTTİ: 3-2

Samsun U-14 Elit Ligi maçında Terme 2018 Futbol Kulübü, Samsun Yolspor’u zor da olsa 3-2 mağlup etti.

 Terme Abdullah Aslan Stadında 26.10.2023 Perşembe günü saat 16.00’da oynanan maçı Hakem Halil Çağlan yönetti. Termespor maça şu kadro ile çıktı.
1.Emrullah Uzun(Kaleci), 2.Ali Berat Kiraz, 3.Efe Ramazan Altun, 4.K. Cemal Aydınlı, 5.Ömer Faruk Şana, 7.Şenol Semizoğlu(Kap), 8.Muhammet Salih Yalçınkaya, 9.Berkay Utku Kaya, 10.M. Barış Alemdar, 11.Çağlar Keskin, 16.H. Kerem Aksu.
Teknik Sorumlu; Civan Aydoğan, Yard. Antrenör: N. Cumhur Uzun
Henüz 11.dakikada Berkay Utku’nun attığı golle TFK 1-0 öne geçince, maçın kolay olacağı düşünülüyordu. Ancak beklenen ikinci gol gelmedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.
52.dakikada Yolspor iki oyuncu çıkardı; Aras Efe Kurt ile Toprak İbrahim Zor’u oyuna aldı. Bu değişiklik iki dakika sonra semeresini verdi. Toprak İ. Zor, sağ bölgeden, ceza sahasının hayli uzağından şandel bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kalecinin müdahale edemediği top kalenin solundan ağlarla buluştu: 1-1. Seyircilerden biri, “Top hayli uzaktan geliyordu. Kalecinin pozisyon alması beklenirdi” dedi.
Bundan iki dakika sonra Emir Poyraz Türkmen, takımı lehine bir gol daha atınca Yolspor bir anda 2-1 öne geçti. Bu gol herkesi şok etti. Kolay geçeceği sanılan maç, iki dakika içinde zora girdi. Ancak bu golden sonra oyun da hareketlendi. Terme Futbol Kulübü mücadeleyi bırakmadı.
58.dakikada Çağlar Keskin ceza sahası dışından ve sol bölgeden topu kaleye gönderdi. Üst direğe çarpan top çizgiyi geçti ve durumu 2-2’ye getirdi.
65.dakikada bir ikili mücadelede TFK oyuncusu ceza sahası içinde yerde kaldı. Herkes penaltı beklerken hakem oyunu devam ettirdi. Bu karara çok sinirlenen TFK Başkanı Ali Osman Caniklioğlu sahaya girdi; el kol hareketleri yaparak hakemin yanına kadar gitti. Hakem sarı kartını gösterdi. Caniklioğlu, itirazın dozunu artırınca hakem bu sefer kırmızı kartını çıkardı ve Başkanı saha dışına gönderdi. Caniklioğlu’nu görevliler ve arkadaşları zor durdurdular.
Hakem normal süreye 4 dakika eklediğini işaret etti. Hakemin maçı bitirmesinin beklendiği anlarda Çağlar Keskin yine sol tarafta buluştuğu topu yüksekten kaleye gönderdi. Top, ikinci goldekine benzer bir yerden kaleye girince TFK 3-2 öne geçti. Hakem santrayı yaptırmadan oyunu bitirdi.
Seyircilerden Ali Alper, “Maçtan zevk aldım. Takım 5-0 galip gelse bu kadar mutlu olmazdım” dedi. Bu arada bazı oyuncuların anneleri ve bayan yakınları tribündeki yerlerini almışlardı. Onların sayesinde –tribüne doluşan takımın minik oyuncularının atlayıp zıplamalarını saymazsak- huzurlu bir maç seyrettik diyebiliriz.
TFK, 29.10.2023 Pazar günü saat 16.30’da Dikbıyık sahasında oynadığı maçta Çarşambaspor ile 1-1 berabere kaldı. 15’inci hafta sonunda Kadıköyspor 15 maçta kayıpsız ve 45 puanla birinci sırada yer alırken Terme FK, 15 maçta 36 puanla ikinci sırada bulunuyor. Ancak 34 puanla üçüncü sırada yer alan Kurupelit Belediyesi’nin 1 maçı eksik.
U16 LİGİ
Terme 2018 Futbol Kulübü U16 Takımı 28.10.2023 Cumartesi günü Terme’de Samsun Yolspor ile 1-1 berabere kalarak, rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük fırsat kaçırdı. Hakemler; Ömür Bozkurt, Mert Ceylan ve Furkan İGAN’ın yönettiği maça Terme 2018 FK şu kadro ile çıktı:
TFK: 1.Enes Köse, 2.Uğurcan Çandur, 3.Doğukan Boz, 4.Abdussamet Uslurak, 5.A. Kaan Akdal, 6.Alaettin Çamurlu, 7.Zihni Köse, 9.Umut Efe Alemdar, 10.Bahadır Babür (Kap), 11.M. E. Ali Yıldız, 17.M. Kağan Çeviker
Terme 2018 Futbol Kulübü’nün golünü Doğukan attı.
Bu sonuçlardan sonra; Kadıköyspor 13 maçta 32 puanla ilk sıradaki yerini korurken, Atakum Belediyesi 30 puanla ikinci, Terme 2018 FK de 26 puanla 4’üncü sırada bulunuyor. Haber: Seyfi GÜNAÇTI