Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

KOLTUĞA OTURDU SANTRALLERİ SORDU

KOLTUĞA OTURDU SANTRALLERİ SORDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un makam koltuğuna Yeni Mahalle İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Berk Yıldız oturdu.

İlçenin sorunları hakkında bilgiler alan Yeni Başkan Berk Yıldız çevre hakkında duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, Başkan Kul'a ilçede kurulması planlanan termik santral hakkında düşüncelerini sordu. 

Yıldız, "Zararlı olmasına rağmen bu santraller neden kuruluyor. Kimse bu santraller için sesini çıkatmıyor" diye diye sordu.

 BİZ TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ

Zararlı olduğu ve ilçede kötü etkiler yaratacağı için termik santrale karşı olduğunu belirten Başkan Kul, Zaten Belediyenin önünde de Termik santral istemiyoruz diye yazdık. Siz öğrencilerden de destek bekliyoruz. Öğrencilerinde yapacağı bir toplantı veya bir eylem dikkat çekecektir. Kömürlü termik santral cennet Termemizde doğamızı, ırmağımızı, dağımızı, ovamız her şeyimize kötü etki edeceği için istemiyoruz. Biz enerjiye karşı değiliz. Ama yatırım doğru yerde değil. Biz geleceğimizi çok daha temiz ve konforlu istiyoruz o yüzden termik santrale karşıyız” diye konuştu. Hedef Halk