Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KOMŞU SANTRALE KARŞI İMZA KAMPANYASI

KOMŞU SANTRALE KARŞI İMZA KAMPANYASI

Samsun Çarşamba İlçesi Eğeceli Mahallesinde yapılacak olan ‘Biokütle Enerji Santrali’ için Terme halkı imza kampanyası başlattı.

  
     Kampanyaya bir günde yüzlerce katılım gerçekleşti.
    Terme halkı sadece Çarşamba değil Karadeniz’in hiç bir bölgesine zarar verecek yapıların yapılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdiler.
    İmza kampanyasına katılan kişilerden Nihat Güven;”Biokütle santrali adı altında pozitif bir algı yaratılmak isteniyor ancak bu santral, gaz salınımına yol açacak hava, su ve çevre kirliliğine neden olacak. 
    Bu bölgeler tarımın en verimli olduğu ovalar. Binlerce insan geçimini bu topraklardan sağlıyor. Biz Terme halkı olarak santralin kurulmasına sonuna kadar karşıyız’dedi.
    Kampanyanın bir başka ismi Meliha Uzun: “Biz santral adının geçtiği her türlü zararlı oluşuma karşı durarak geleceğimiz olan çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir dünya bırakacağımızın hesabını ‘Hayır!’ diyerek vereceğiz.”dedi.
    Vatandaşlardan bazıları ise, “Çarşambaya yapılacak olan santral bizi de etkileyecek her türlü zararlı santrallere karşıyız. Bunu geçmiş yıllarda da gösterdik. Komşu santrali de istemiyoruz.”dediler. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK