Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL, YATIRIMLARI ENGELLİYOR

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL, YATIRIMLARI ENGELLİYOR

İlçemiz Söğütlü Mahallesine, süt ve süt ürünleri entegre tesisi ile tekstil imalat fabrikası kurmak için yaklaşık iki yıldır hazırlıklarını sürdüren Koloğlu Giyim Sanayi`nin sahibi İsmail Koloğlu, bölgeye kömürlü termik santral yapılacağını duyunca yatırı

Terme sınırları içinde yapılmak istenen termik santrallere karşı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisi gün geçtikçe büyürken, bir tepki de bölgeye yatırım yapmayı planlayan Koloğlu Giyim Sanayi`den geldi.
Konuyla ilgili bilgi almak için Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi`yi ziyaret eden firma yetkilisi İsmail Koloğlu, “Eğer Terme`ye kömürlü termik santral yapılırsa yatırımımı üzülerek başka bölgeye kaydıracağım.”dedi.

ÇIKACAK KARARI BEKLİYORUZ!
27000 m2 alan üzerine kurmayı plânladıkları süt ve süt ürünleri entegre tesisi ve tekstil imalat fabrikasının yer tahsisi için alt yapı çalışmalarıyla tüm projelerinin hazırlandığını ifade eden İsmail Koloğlu, “10 milyonun üzerinde yatırım yapacağımız tesis ve fabrikada yaklaşık 500 kişiye iş imkânı sunmayı planlıyoruz. Bu da ailelerini de hesaba katarsak 1500 kişinin ekmek yemesi demek. Ancak bölgeye kömürlü termik santral yapılacağını duyunca yatırımızı maalesef beklemeye aldık. Zehir saçacak bir yerde böyle bir yatırımı yapamayız. Çünkü kuracağımız tesise bu santralin zararı olacağına inanıyorum.”dedi.

Kendisinin de Samsunlu olduğunu ve bu bölgede yaşadığını söyleyen Koloğlu, “Bu bölgeyi çöle çevirecek bir zihniyeti kabul etmiyoruz. Umarım santral yapılması için olumlu bir karar çıkmaz. Hem bölgede yaşayan vatandaşlarımız zehire maruz kalacağı için hem de yatırımımı mecburen başka bölgeye kaydıracağım için gerçekten çok üzgünüm. Tüm sivil toplum kuruluşlarının ve Terme halkının sağduyulu olup yapılmak istenen santrale karşı duracaklarına inanıyorum.”dedi.